Aktywne Wpisy
SynMichaua +552
Chyba ich suty drą... To ja się ubezpieczam, kupiłem dom wcześniej sprawdzając mapy powodziowe i wszystkie inne możliwe.
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
SzczotkaMiedziana +625
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Używa często pojęć, że jak nie ma na coś dowodów to tego nie ma (przykład z Bogiem)
Wierzący w Boga ma o tyle łatwiej, że on nie potrzebuje dowodów no bo wierzy itd... więc dla takiej osoby nawet jak nie ma na coś dowodów to on się kieruje wiarą a nie dowodami!
Ale jaki ateiści mają dowód na to, że np. Boga nie ma poza naszym kosmosem?
#ateizm #nauka #astronomia #wszechswiat #religia #katolicyzm
@wakxam: to są różne sprawy: faktycznie nie da się udowodnić, że czegoś nie ma i ciężar dowodu spoczywa na twierdzącym, że jest. Ale to, że nie ma na dowodów na istnienie czegoś, niekoniecznie oznacza, że to nie istnieje. Zasadniczo: mieszasz i bredzisz.
Komentarz usunięty przez autora
Poza tym ateizm to niewiara w istnienie Boga lub
bogów
To o czym ty piszesz to angnostycyzm
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
Jedyne co ja mogę tutaj dorzucić w temacie, to jest wykład wierzącego fizyka - Krzysztof Meissnera, który właśnie te kwestie porusza na zebraniu Stowarzyszenia Naukowców Katolickich - https://www.youtube.com/watch?v=9EUdyXSKDVU&t=4972s&ab_channel=StowarzyszenieNaukowc%C3%B3wKatolickich.
Otwórzcie swój umysł,
Prawdopodobnie potrafimy obserwować tylko 10% materii i energii widzialnej, która nas otacza. Głębie oceanów są dla nas zagadką, a co dopiero Wszechświat. Mało tego,
@bdg-bro: ale właśnie dużo osób postuluje istnienie spraw nadprzyrodzonych, a dowodów nie ma.
@bdg-bro: Pytanie: Czy uważasz, że Biblia jest takim narzędziem? Gdy kolejne jej części zmieniały się z "kompletnej prawdy" na alegorie i metafory wraz z postępem nauki?
Prezentujesz to jak teolog - to jest chyba jedyna "nauka" gdzie trzeba udowadniać, że coś nie istnieje.
@Antybristler: cywilizacje mrówek też czekają na dowody na to, że prąd elektryczny to prawda( ͡° ͜ʖ ͡°)
@antb47: Pisząc o narzędziach miałem na myśli poziom wiedzy i technologii do których doszliśmy jako ludzkość.
Jeżeli zabrzmiałem jak teolog, to było to kompletnie niezamierzone z mojej strony - sam zresztą nim nie jestem. A starałem się jak najbardziej obiektywnie
@wakxam: Napisz ten "dowód". Ta religia została wypchnięta przez chrześcijaństwo, a nie ludzie znaleźli dowód na nieisitnienie Zeusa. I