Aktywne Wpisy
belfegorrrr +1126
#sasiedzi nie wiedziałem, że powoduje wzajemną dezorganizację parkując na ogólnodostępnym miejscu na parkingu wspólnoty xd
gymw8nhnzd +190
Izuniu (@izadamczyk #izadamczyk #izaadamczyk Iza Adamczyk) to jeszcze raz ale powoli:
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Nie mówcie, że ich nie ma, na 100% są jakieś gorsze rzeczy niż w Polsce. Ale co dokłądnie?
#pytanie #norwegia #szwecja #skandynawia #emigracja #pracbaza
Nie mieszkam w szwecji, ale szwagierka mieszka i często tam latamy z rozowym.
To tylko moje spostrzeżenia od 5lat w Szwecji
Taki wygląd tego dobrobytu, mordo lepiej w polsce zostać zarobisz 3k a na mieszkanie ile wydasz? 600pln? Tyle w 96 się płaciło wiec ok inflacja wiec zapłacisz 800 pln. To nadal się opłaca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.wykop.pl/wpis/69902421
Tutaj ktoś fajnie napisał, po co ci ta Skandynawia poleć sobie
- gwałtów
- przestępstw z użyciem broni palnej
- rozbojów
Temperatury zimą i ilość insektów w okresie ciepłym mogą odstraszać
- wybor towarow w sklepach marny, mozna odniesc mylne wrazenie ze skoro kraj bogaty to bedzie bardzo duzo, a to zadupie na skraju Europy
- mentalnosc ludzi. Ja o swoich doswiadczeniach nic nie powiem bo wiem ze mialem giga pecha, ale pytalem roznych imigrantow, nie tylko polakow, i zawsze to samo, jest bardzo ciezko, zamykaja sie w swoich gronach, spolecznie bardzo wysoki poziom trudnosci.
- organizacja. Jak pisalem wiele razy, wiele ludzi w tym ja z jakiegos powodu oczekiwalo od Norwegii bycia takimi stereotypowymi Niemcami po tuningu, wszystko na czas, solidnie, a realia sa takie ze to stereotypowe Wlochy z fiordami. Ich "ta det rolig" [wez to na spokojnie], blednie przeze mnie interpretowane z poczatku jako niechec do niepotrzebnego stresu, tak naprawde znaczy ze maja w dupie komfort innych i po co masz na cos czekac 2 dni jak mozesz 2 tygodnie
- kwestie finansowe, w pewnym sensie. Drozyzna tez ich atakuje, mozna zarobic bardzo duzo tylko ze rownoczesnie duzo wydajesz na mieszkanie, jedzenie. Jak startujesz od zera to w porownaniu z lokalnymi co maja wsparcie rodzicow, cos od nich dostali, poziom trudnosci jest duzo wyzszy. Przyjedziesz, zadomowisz sie, rozejrzysz i widzisz ze niemal kazdy dookola jest od Ciebie bogatszy i
@DryfWiatrowZachodnich: Nie zgodze sie w pelni. Znam wielu przyjezdnych z roznych krajow ktorzy w Norwegi cenią sobie spokuj i brak stresu w zyciu codziennym.
No i to jak ktos ocenia bardzo zalezy od tego co w kraju zostawil, jak tam tez startowal od zera to faktycznie w Norwegii prosciej i niektorym ludziom moze to bardzo pasowac. Im nizsze stanowisko,
@davidgm: Idealnie
@Rustyyyy: 800 pln, to w podłej dzielnicy, a mieszkanie omg. Można z miasta zabrać do remontu i mieć te 3/4zł m2 ale trzeba dać te 30-50k na jakiś mały