Wpis z mikrobloga

Dziwne pytanie, otóż dzwonił do mnie bank pekao i pytał czy chciał bym ,,dobrać środki,, (wiedziałem, że chodzi o kredyt), cały czas mówiłem nie. Wkońcu babka powiedziała ,, jeśli bym chciał, to niech zgłoszę się do placówki, dobrze?,, odpowiedziałem ,,nie chce,,. Ona na to ,,to rezygnuje pan,, a ja ,,tak,,. Pytanie brzmi, nie przydzielą mi mam nadzieje żadnego kredytu? #pekao #pekao24 #banki #bankowosc #kredyt #kredyty #kredythipoteczny #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arstotzkaball: samo TAK nie ma żadnej wiążącej mocy prawnej. Przecież taką rozmowę można zmanipulować. Przykładowo, dzwoni do Ciebie babka i pyta Dzień dobry, czy rozmawiam z właścicielem tego numeru? Odpowiadasz "tak" i co wtedy? Myślisz, że można Cię w----c w coś wiążącego prawnie, bo powiesz magiczne słówko "TAK"?
Nie wkręcaj sobie, oszczędzisz sobie w ten sposób wiele stresów i zmartwień. Kiedyś były takie scamy, ale wiesz czemu ich już nie
  • Odpowiedz
@Arstotzkaball: Ja mam wszystkie numery bankowe zablokowane a mam 4 konta oraz kredyt hipoteczny. Przede wszystkim postaralem sie na blokade wszelkich numerów z banku gdzie mam hipoteke bo oni kiedyś nagminnie oferowali dodatkowy gotówkowy. Od jakichś 5 lat nie rozmawiam z nimi wcale.

Na telefon załatwiasz tylko tematy gdy TY dzwonisz. Po co odbierać telefony od banku ?
Na maila załatwiasz tematy tylko gdy TY piszesz z wyjątkiem miejsc gdzie zgodziłeś sie na kontakt drogą elektroniczną ale wtedy to z reguły tylko chodzi o FV. reszta w kosz.
SMSy przychodzące olewasz.
Listy zwykłe, niepolecone wyrzucasz
  • Odpowiedz