1. Szukam robota który będzie alternatywa dla #thermomix używaliśmy w domu przez kilka lat ale przeprowadziłem się na swoje i szukam czegoś półkę wyżej. Duże pochlebnych opinii czytałem na temat #kitchenaid jakie jest wasze zdanie?
Chciałbym ograniczyć się do 2-3 urządzeń które będą robiły większość rzeczy w kuchni. Zastanawiałem się nad robotem planetarnym kitchenAid Artisan, ale też widziałem KitchenAid Cooker procesor i teraz nie wiem na która opcje się zdecydować.
2. Co jest waszym lifehackiem w kuchni jeżeli chodzi o akcesoria, urządzenia bez których nie wyobrażacie sobie pracy w kuchni.
2. Co jest waszym lifehackiem w kuchni jeżeli chodzi o akcesoria, urządzenia bez których nie wyobrażacie sobie pracy w kuchni.
@myron_bolitar: w zasadzie to dwie rzeczy: 1) Kitchen Aid (niezbędne dodatki: druga, dodatkowa miska; misa do robienia lodów; przystawka do mielenia mięsa; ewentualnie tarka do warzyw - ale z tych nie korzystam prawie wcale); 2) Blender kielichowy.
No ja kiczena mam już prawie dziesięć lat (przytargałem z USA), i jest
@myron_bolitar: Tani elektryczny młynek do kawy używany tylko do przypraw. Z pozostałych akcesoriów mam maszynkę do mielenia mięsa z przystawkami do warzyw i ręczny blender. Nic więcej z elektrycznych akcesoriów mi nie potrzeba, bo nieczęsto robię jakieś mączne ciasta. A z całą resztą poradzę sobie za pomocą dłoni, noży, tarek,
@paramyksowiroza też kiedyś używałem młynka ale jest upierdliwy jak chcesz zrobić coś mokrego (np. cebula). Multiquick ma zajebisty spice grinder jako akcesorium. @myron_bolitar Planetarka KitchenAid Malakser Magimix Blender ręczny Braun Multiquick (opcjonalnie) Blender kielichowy Vitamix albo blendtec. Mandolina Benriner Dobry nóż, patelnie i garnki głównie stalowe. Szczypce, silikonowe szpatułki, drewniane mieszadła, microplane, rózga, sitka, stalowy koszyk do gotowania na parze, szpachelka, duża plastikowa deska, termometr Thermapen. Palnik ręczny (jak już
@Mirkosoft: Dziękuje Panie @Mirkosoft - na taka odpowiedz czekałem. Szczerze mówiąc nie wiedziałem o czymś takim jak mandolina albo InatantPot. Który masz model planetarki?
@myron_bolitar Ja mam jeszcze MUM Boscha i czekam aż się rozwali bo go nienawidzę ale rzadko coś piekę. U siostry używam Artisana 6,9 ale ona ma dużą rodzinę. Model to sprawa drugorzędną - każdy będzie dobry, dobierz pod własne potrzeby.
Gdzie polecacie szukać dziewczyny: - w wieku 22-30 lat, - wiara bez znaczenia, - bez dzieci, tatuaży, długów, zaburzeń, - lubiącej dzieci i widzącej się roli matki? jakieś pomysły? ( ͡°͜ʖ͡°)
Chciałbym ograniczyć się do 2-3 urządzeń które będą robiły większość rzeczy w kuchni. Zastanawiałem się nad robotem planetarnym kitchenAid Artisan, ale też widziałem KitchenAid Cooker procesor i teraz nie wiem na która opcje się zdecydować.
#kuchnia #gotujzwykopem #gotowanie #pytaniedoeksperta
@myron_bolitar: w zasadzie to dwie rzeczy: 1) Kitchen Aid (niezbędne dodatki: druga, dodatkowa miska; misa do robienia lodów; przystawka do mielenia mięsa; ewentualnie tarka do warzyw - ale z tych nie korzystam prawie wcale); 2) Blender kielichowy.
No ja kiczena mam już prawie dziesięć lat (przytargałem z USA), i jest
2. Dobry nóż to absolutna podstawa w kuchni. Reszta to drobiazgi.
@myron_bolitar: Tani elektryczny młynek do kawy używany tylko do przypraw.
Z pozostałych akcesoriów mam maszynkę do mielenia mięsa z przystawkami do warzyw i ręczny blender.
Nic więcej z elektrycznych akcesoriów mi nie potrzeba, bo nieczęsto robię jakieś mączne ciasta.
A z całą resztą poradzę sobie za pomocą dłoni, noży, tarek,
A do gotowania? Chciałbym przygotowywać sobie jedzenie na parze typu kurczak, ryż i warzywka.
Komentarz usunięty przez autora
@myron_bolitar: zdecydowanie to:
https://www.wykop.pl/wpis/68277727/minal-rok-odkad-mam-instant-pota-dokladnie-instant/