Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +40
Powiem szczerze że wstydzę się mówić na terapii ostatnio o wielu rzeczach. Jak mam przed dorosłymi ludźmi opowiadać o tym, że śpię z pluszakami i chce być głaskana,chwalona i zaopiekowana? Przecież oni sobie pomyślą, że mam nieźle pod kopułą xd
#gownowpis
#gownowpis
aptitude +16
Ale faktycznie, po co montują te rączki w podjazdach? Miałem już za sobą 3 pojazdy i nikt w życiu nie korzystał z tej rączki. Wiec po co montują to?
Przecież producenci autów wiele by zaoszczędzili, jak by się pozbyli tej rączki który i tak nikt nigdy jej nie używa.
#samochody #motoryzacja #ciekawostki
Przecież producenci autów wiele by zaoszczędzili, jak by się pozbyli tej rączki który i tak nikt nigdy jej nie używa.
#samochody #motoryzacja #ciekawostki
Mimo, że zgadzam się z tezą mema, nie aprobuję tandety ;-).
@Papudrak: Ja #!$%@? chyba zaczne to zbierać XDDDDDD
Komentarz usunięty przez moderatora
@Papudrak: Czyli twierdzisz, że przestały już być potrzebne? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Uważam, że religia jest jak zaprawa między cegłami w murze. Bez zaprawy to stos cegieł ustawiony w pionie a nie mur. To samo z cywilizacją.
@Papudrak: Jak glina w dobie cementu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziś jednak nie gromadzi, wszyscy mają w dupie brednie który wali jakiś koleś w sukience z ambony, a liczne udowodnione przypadki grzechów tejże instytucji tylko bardziej ją pogrążają.
Ludzie, na początku samo świadomego istnienia i tworzenia społeczności nie potrafili sobie wyjaśnić wielu zjawisk które ich otaczały. Nie było instytucji i naukowców w takim znaczeniu w jakim my to postrzegamy.
Interpretowali rzeczywistość na podstawie takiej wiedzy jaką posiadali, a że nie wytoczyli narzędzi do lepszego postrzegania świata nie potrafili interpretować tej rzeczywistości. Interpretowali rzeczywistość jak potrafili.
Bo darze pierwotną religią był animalizm, czyli oddawanie
Warto łapać dystans do problemu, starać się wyciągać wnioski. I zastanawiać się kto jakie ma intencje.
Zagraj sobie w grę Cywilizacja 6. Tam jest fajnie pokazana zależność między religią i rozwojem państwa. Może to trywialne, ale doskonale oddaje ducha synergii między religią i polityką.
Zakładam, że jesteś kobietą ( pasek ). Wyobraź sobie, że kobiety w cywilizacji atlantyckiej na początku XX nie uzyskały emancypacji dominuje patriarchat. To jak oddychanie jednym płucem. I tak zależność jest
@Papudrak: Powiedz mi więcej o tym jak kościół pomógł kobietom uzyskać emancypację. /sarkazm