Aktywne Wpisy
KarmelowyJeremiasz +193
Nie mam pojęcia co robić, pare tygodni temu skonfrontowałem różową, że nie mam już więcej siły siedzieć w robocie w dodatkowe soboty + nadgodziny i chciałbym żeby zaczęła w koncu szukać pracy po prawie 2 letniej przerwie... Finansowo ciagle od 10 do 10, mentalnie i fizycznie jestem już wrakiem, wracam do domu po 10-11h zmianie i nawet nie ma zakupów zrobionych i musze do sklepu iść zmęczony i brudny. Powiedziałem jej wszystko
deziom +423
Właśnie poszło info, że system kolei dla CPK projektował jeden gość, prezes wodociągów XD.
PiS przyjął projekt do realizacji bez żadnych analiz liczby pasazerow i kosztów, klepnięty przez rządowego pełnomocnika CPK, brata tego gościa xDDDD
Przecież to sie w głowie nie mieści, gdyby KO uległo naciskom mariuszy z Brighton, żeby projekt kontynuować na rympal, tak jak to robił PiS, to mielibyśmy piękny bajzel xDD
#cpk #kanalzero #bekazprawakow #neuropa #4konserwy #bekazlewactwa #bekazpodludzi #
PiS przyjął projekt do realizacji bez żadnych analiz liczby pasazerow i kosztów, klepnięty przez rządowego pełnomocnika CPK, brata tego gościa xDDDD
Przecież to sie w głowie nie mieści, gdyby KO uległo naciskom mariuszy z Brighton, żeby projekt kontynuować na rympal, tak jak to robił PiS, to mielibyśmy piękny bajzel xDD
#cpk #kanalzero #bekazprawakow #neuropa #4konserwy #bekazlewactwa #bekazpodludzi #
https://www.bbc.com/news/uk-england-suffolk-63960457
Ciekawe kiedy w Polsce doczekamy się takich artykułów.
#koronawirus #szczepienia #medycyna #zdrowie #ciekawostki
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@hansschrodinger: W 2022 było 21.300 wypadków drogowych i zginęły 1883 osoby. Nie mówiąc jeszcze, ile osób doznało w związku z wypadkiem, trwałego kalectwa.
Nikt ci nie każe wsiadać do samochodu, a w wielu miejscach szczepienia były obowiązkowe albo był na nie mocny nacisk.
To samo można napisać o
@hansschrodinger: A co można powiedzieć o osobie, która robi sensację z pojedynczych przypadków powikłań związanych ze szczepieniami na tle miliardowej populacji zaszczepionych?
Ofiary wypadków drogowych nie muszą wcale jeździć autem by stać się ofiarą, więc w przypadku szczepienia masz wybór. W przypadku bycia potrąconym przez kierowcę, niekoniecznie. A ofiar wypadków jest znacznie więcej i jakoś nie robisz z tego sensacji.
Dałem tylko dwa przypadki z Anglii, to w tym kraju mieszkają te miliardy zaszczepionych? W innych krajach też są takie przypadki i jakoś mogą o tym pisać gazety i nawet w telewizji pokażą. A u nas wystarczy wspomnieć o nop-ie i już co niektórym leci piana z pyska.
@hansschrodinger: Zastanów się nad własną aktywnością na tym tagu i pomyśl komu od ponad pół roku od zdjęcia obostrzeń leci piana z pyska?
Pracodawca ma dowolność w kreowaniu zespołów we własnej firmie.
Dodatkowo mamy
Tobie i tobie podobnym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pracodawca w Polsce może niezaszczepionego pocałować w dupę co najwyżej. No chyba że pracuje w szpitalu.
Okazuje się jednak że w szpitalu też nie może dowolnie "kreować
@hansschrodinger: Czyli opisujesz problem, który jak sam wskazałeś, nie istnieje.
Taa, to nie tak że szury w sylwestra na wykopie publikują swoje foliarskie teksty o szczepieniach.
https://www.wykop.pl/wpis/69784597/ciekaw-jak-sie-bedzie-opowiadac-dzieciom-o-pandemi/ ( ͡
Przestań kłamać. Wiesz dobrze że w Polsce nie było dużego przymusu ale w innych krajach był. Ile razy jeszcze mam pisać to samo.
W tym przypadku musiał pójść do sądu więc jednak jakiś problem istniał. Jak już pisałem Polska podeszła do przymusu szczepień po macoszemu. W takiej Francji pare tysięcy strażaków straciło pracę.
Była sytuacja że strażacy z Polski jechali do