Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ChwilowaPomaranczka: mieszanki są dla leniwych - przeważnie nawalone soli oraz proporcje na korzyść tańszych składników, a nie smaku.
No ale jak mało gotujesz, to nie ma sensu trzymać całej szuflady starzejących się i wietrzejących pojemników z setką przypraw
  • Odpowiedz
@ChwilowaPomaranczka: Większość jest bez glutaminianu. Kamis, Prymat nawet chwalą się tym na opakowaniu w widocznym miejscu.
Niektóre z tych mieszanek mają zaskakująco dobrą kompozycję, np. przyprawa do indyka z Kamisa.
Tylko trzeba oczywiście pamiętać o tym żeby sprawdzić słoność przyprawy zanim dosypie się soli na etapie gotowania.
Przykładowo, jeśli wsypiesz przyprawę do flaków do posolonego bulionu, to całość wyjdzie za słona, więc bulion musisz mieć nieposolony.
paramyksowiroza - @ChwilowaPomaranczka: Większość jest bez glutaminianu. Kamis, Pryma...

źródło: comment_16725823532WdIkTEopgLsK5ZonUjiip.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz