Aktywne Wpisy
bugzer +369
Całe szczęści, że żyjemy w Polsce i te śmietniki mają sezon trwający tylko kilka miesięcy. Za te dawanie w p---e spod świateł i w--------e ludzi na ulicach nalezy im sie solidny c--j w dupe. Oni serio mysla, że to komus imponuja tak naprawdę kadzy ma ich za debili.
#motoryzacja #motocykle
#motoryzacja #motocykle
Oltwk93 +18
#nieruchomosci
Skąd wam się uroiło że to w Polsce ceny odleciały jak jesteśmy w środku stawki?
A dwaj nasi sąsiedzi #czechy i #slowacja mają dopowiednio o 80% i o 40% wyższe ceny?
Jedyna bańka jaka jest to nie ta na rynku nieruchomości a bańka informacyjna w której żyją wykopki spadkowicze
Beka z was
Skąd wam się uroiło że to w Polsce ceny odleciały jak jesteśmy w środku stawki?
A dwaj nasi sąsiedzi #czechy i #slowacja mają dopowiednio o 80% i o 40% wyższe ceny?
Jedyna bańka jaka jest to nie ta na rynku nieruchomości a bańka informacyjna w której żyją wykopki spadkowicze
Beka z was
Mam wiele problemów, które sprawiają, że nie chcę wychodzić z pokoju. Jestem bardzo nieśmiały i boję się ludzi. Nie lubię kontaktu z innymi osobami i czuję się bardzo samotny. Nie widzę sensu w swoim życiu.
Mam nadzieję, że kiedyś znajdę jakiś sposób, żeby zmienić swoje życie na lepsze. Chciałbym mieć pracę i realizować swoje marzenia, ale nie wiem, jak to zrobić. Czasami czuję się tak bezsilny i bezradny, że nie mogę sobie poradzić z życiem.
Chciałbym mieć kogoś, kto by mnie wspierał i pomagał mi przezwyciężyć moje lęki i problemy. Niestety, nie mam nikogo takiego i czuję się bardzo samotny. Czasami mam wrażenie, że nikt mnie nie rozumie i nie potrafi mi pomóc.
Mam nadzieję, że kiedyś znajdę sposób, żeby wyjść z tego dołka i zacząć żyć normalnie. Chciałbym mieć pracę, znajomych i cel w życiu. Wierzę, że to jest możliwe, ale czasami trudno mi w to uwierzyć. Czuje się tak bezsilny i bezradny, że nie wiem, co mam robić, żeby to osiągnąć.
#przegryw #tfwnogf #stulejacontent #zalesie #gorzkiezale
Zacznij zmiany z nowym rokiem. Sytuwcja sama się nie zmieni. Nie odkładaj zadań na pózniej. Pamiętaj, że one też mają swój termin ważności.
Komentarz usunięty przez autora
Aha, pamiętaj żeby nigdy o tym nie mówić komuś, komu nie ufasz w 100%, bo w społeczeństwie mężczyzna z problemami jest traktowany jak śmieć. Trzeba udawać, że wszystko jest git i trzymać gardę. Jakiekolwiek pokazanie słabości będzie działać na twoją niekorzyść.
Bardzo chciałbym ci jakoś pomóc ale nie jestem w stanie ci zaoferować jakiejś złotej rady. To co mi przychodzi do głowy w twoim przypadku:
Jeżeli czujesz się zamknięty w czterech ścianach, to spróbuj znaleźć w google maps jakąś fajną miejscówkę, najlepiej las, tak żeby było tam mało ludzi i żeby było cicho i po prostu udać się tam na spacer, spróbuj zaobserwować po sobie czy coś takiego przynosi ci jakąkolwiek
Nie wiem jak wygląda Twoja sytuacja finansowa, ale może jakaś prosta praca dorywcza, niekoniecznie na pełen etat i z ludźmi. Dałaby Ci więcej możliwości, bo a) pomoc specjalisty i b) zawsze to jakiś prosty cel życiowy.
Jeśli mieszkasz w większym mieście to da się zrobić, jeśli w małym to może być trudno.
Imo najważniejsza jest zmiana psychiki i sposobu myślenia. Może spróbuj znaleźć rzecz, która sprawia Ci przyjemność i nie wymaga kontaktu z ludźmi. Może jakieś samotne spacery. Może jakieś hobby jak sklejanie modeli, czy puzzle. Może nauka czegoś przydatnego, albo po prostu interesującego. Takie rzeczy bardzo fajnie potrafią zająć myśli i to dobry
Jeszcze taka rada ode mnie - doskonale wiem, że w takiej sytuacji jak Twoja brakuje człowiekowi motywacji do absolutnie czegokolwiek, więc:
po pierwsze: nie obwiniaj się że coś ci nie wyszło, że zaplanowałeś sobie ten spacer na dzisiaj, a jednak zabrakło ci motywacji i nie wyszedłeś z domu. Po prostu zaakceptuj to, że nie zawsze uda ci się zrealizować swój plan na dziś, nawet jeżeli całym twoim planem na dziś było wyjście z