Wpis z mikrobloga

• 6
Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć jak taka ulica jak Rejatna może być cała z------a śniegiem? Przecież to jedna z głównych ulic, dlaczego to nie jest odśnieżone.
Nienawidzę tego miasta #rzeszow
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@71393: chyba budżet na odśnieżanie skończył się rok temu, aż takiej tragedii nie było rok i dwa lata temu podczas pierwszego opadu śniegu.
  • Odpowiedz
jak taka ulica jak Rejatna może być cała z------a śniegiem?

@71393: to proste, śnieg pada na drogę z góry, z chmurki - a jak pada śnieg to wszystko jest nim z------e... mam nadzieję że pomogłem
  • Odpowiedz
faktem jest ze spadlo duzo sniegu w niedziele itp co troche ich tlumaczy ale zapowiedzi tych opadow byly od dawna, w pracy, w domu itp wszedzie slyszalem "noo ale na weekend zapowiadajo wchuj sniegu". Wiec oczywiscie drogowcy kompletnie zaskoczeni sniegiem w grudniu nie wiedza co robic.

@3mortis: nie byli zaskoczeni, po prostu mocy przerobowych chyba nigdy tyle nie było, żeby opad 20cm w kilka godzin ogarnąć, a dwa, że teraz
  • Odpowiedz
@71393: Nie wolno krytykować Fijolka, to nowoczesny i postępowy prezydent. Fakt jest taki że Rzeszów jest nieodśnieżany od 20 lat. W 2010 miasto kompletnie zapomniało kupić soli i próbowało ja załatwiać z Holandii. Do dzisiaj pamiętam ta masakrę. Co roku czytam artykuły i wpisy jak ktoś jedzie np z Sandomierza i 80km ma czarna drogę a po minieciu tabliczki Rzeszów jest błoto, śnieg i lód.
  • Odpowiedz
ale zapowiedzi tych opadow byly od dawna, w pracy, w domu itp wszedzie slyszalem "noo ale na weekend zapowiadajo wchuj sniegu".

@3mortis: Mieli zacząć odśnieżać na zapas, czy czego Ty niby oczekujesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz