Wpis z mikrobloga

@SynMichaua: i wchodząc niejako w polemikę z @wolskiowojnie chciałbym zapytać o kilka kwestii bo może Pan Ekspert wie, ale ja nie mam pojęcia, żadnego żołnierza nie mam w rodzinie ani wśród znajomych.
1. Czemu tak istotna sprawa jak wznowiony (mini, bo 30 dni to nie rok) pobór nie jest w ogóle komunikowana przez WCRy albo Rząd?
2. Jak wygląda takie szkolenie?
3. Czym jest i jak wygląda przydział mobilizacyjny?
4. O co chodzi z przysięgą wojskową i czy pod groźbą kary więzienia trzeba ją złożyć?
5. Jak wygląda szkolenie osób które leczą się np. na nadciśnienie, astmę, cokolwiek, jak wygląda z ludźmi którzy są wątli fizycznie albo otyli, albo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@MyslSamodzielnie: sławnym to go zrobił zychowicz. Wykopową sława raczej jest za słaba do czegokolwiek. Dziwi mnie, że sie Wolski tutaj udziela jeszcze. Osobiście myślę, że ból dupy jaki się tu urodził jest przesadzony ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@SynMichaua:

1. Czemu tak istotna sprawa jak wznowiony (mini, bo 30 dni to nie rok) pobór nie jest w ogóle komunikowana przez WCRy albo Rząd?

Pytanie do rządu i WCRów. IMHO - fatalna polityka informacyjna wynikająca z braku politycznej woli komunikowania tego społeczeństwu, duży minus dla MON za to.

2. Jak wygląda
  • Odpowiedz