Wpis z mikrobloga

@git-reset-hard-head: najbardziej mnie rozbawia wiek emerytalny - 5 lat wcześniej kiedy kobiety statystycznie żyją 10 lat dłużej, więc pomijając, że powinno być równo, to jeśli różnicujemy to - na korzyść mężczyzn i to nie 5 a 10 lat
  • Odpowiedz
@acropora: przepraszam, że dopytam, ale kiedy jest to uprzedmiotowienie? Kiedy facet się oglądnie na ulicy? Czy przechodząc 5 lat wcześniej na emeryturę?

Jak w takim razie ma się czuć mężczyzna powołany do woja, ubezwłasnowolniony, pozbawiony dochodów, pod groźbą więzienia? Jeżeli kobiety są uprzedmiotowione to ja jestem jak jakiś niewolnik.
  • Odpowiedz
@acropora: ale to faceci muszą pracować w najgorszych zawodach. A co zakazie decydowania o swoim ciele to dotyczy ostatnio właśnie mężczyzn i przymusowych szkoleniach wojskowych. Facet w tym kraju ma najbardziej p--------e , czemu ludzie tego nie widzą?
  • Odpowiedz
@calinowski: nikt im nie każe, nie ma czegoś takiego jak muszą, to ich własny wybór.

co takiego p----------o masz w ewentualnym miesięcznym przeszkoleniu z posługiwania się bronią i obycia w warunkach skrajnie niebezpiecznych? za daleko od komputera ze światełkami rgb i mediów społecznościowych? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
co takiego p----------o masz w ewentualnym miesięcznym przeszkoleniu

@acropora: zapraszam do mnie na miesięczne przeszkolenie w remontowaniu domu. Weźmiesz sobie bezpłatny urlop. Spędzisz miesiąc w innym miejscu. Troche obycia z narzędziami nie zrobi Ci krzywdy. Chyba że to za daleko od twojego komputera?
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: xd przymus bycia w związku do 30 lvl? Nieźle odklejona jesteś pokaż paragraf na ten przymus xD Robienia kaszojada? Przecież twoje ciało twój wybór no chyba że jestes facetem wtedy to ciało państwa polskiego. Większość niebieskich chciałoby być w związku, ale nie będą bo #natura Jedyny przymus jaki ma kobieta to śmierć i podatki, jak każdy. Reszta przymusów jest dla mężczyzn.
  • Odpowiedz
  • 4
@acropora

@git-reset-hard-head: p--------e na rynku pracy, wszechbędąca seksualizacja, uprzedmiotowanie na każdym kroku, mniejsza siła fizyczna, zakazy decydowania o wlasnym ciele ¯_(ツ)_/¯ faktycznie zajebiście

Ale się pięknego wierszyku nauczyłeś na dzisiaj Jasiu. Gdzie ty go znalazłeś? Pewnie na Twitterze co?
  • Odpowiedz