Aktywne Wpisy
Besalama +244

Salido +261
Minął 30. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
128 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
132 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 3 osoby.
128 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
132 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-15
Pobierz

![[EN] Ludzie z UK używają zdjęć z gier by ominąć weryfikację wieku.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/08a0c4be4b1a21e2f20ffde076747048828bb1170693d64ac249ff9e478fd350,q80.jpg)

@fff112: Trochę prostolinijne myślenie, biorąc pod uwagę, że nieruchomości to bardzo specyficzny typ dobra materialnego.
O to w tym właśnie chodzi, że wykupywanie mieszkań pod inwestycje/wynajem utrudnia dostęp i podbija ceny ludziom, którzy ciułają sobie na swoje własne cztery kąty. Potrzeba schronienia jest
Nie może bc tak ze ktoś będzie sobie bezkarnie kupował co chce i ile chce! I to jeszcze za swoją kasę! Skandal !!111oneone!
@clas: Fakt, niech każdy kupuje to na co ma ochotę. Ja sobie
Nie może bc tak ze ktoś będzie sobie bezkarnie kupował co chce i ile chce! I to jeszcze za swoją kasę! Skandal !!111oneone!
@clas: Fakt, niech każdy kupuje to na co ma ochotę. Ja sobie
@clas: U nas to reguluje prawo, to raz, a dwa przypadki zajęcia źródeł wody pitnej w celu kontroli to chyba mają miejsce w krajach Afryki, Azji, Ameryki Południowej...
I tak jak napisał ktoś wyżej - pewne dobra są szczególne. Wspomniane talerze takimi nie są.
@lycaon_pictus: Owszem, u nas reguluje to prawo. @clas zdaje się sugerować, że każdy powinien móc bezkarnie kupować "co chce, ile chce, za swoją kasę".
Pewnie tak jak choćby robi
Po prostu są rzeczy bardziej skomplikowane, które wymagają myślenia głębszego niż takie aksjomatyczne czarno-białe p--------o jakie niektórzy uprawiają powyżej.
@clas: U nas to reguluje prawo, to raz, a dwa przypadki zajęcia źródeł wody pitnej w celu kontroli to chyba mają miejsce w krajach Afryki, Azji, Ameryki Południowej...
I tak jak napisał ktoś wyżej - pewne dobra są szczególne. Wspomniane talerze takimi nie są.
@lycaon_pictus: Mieszkania też nie. Dlatego można je
A widzisz, a ja uważam, że są szczególnym towarem, ze względu na to, jak nieposiadanie żadnego skrajnie negatywnie odbija się na jakości życia przeciętnego obywatela. Powtarzam - przeciętnego, aka typowego, więc nie szukaj mi
@lycaon_pictus: Owszem, u nas reguluje to prawo. @clas zdaje się sugerować, że każdy powinien móc bezkarnie kupować "co chce, ile chce, za swoją kasę".
Pewnie tak jak choćby robi
Mieszkania też nie. Dlatego można je sobie kupić, zbudować, wynajmować a nawet sprzedać. Nie widzę tylko powodu dla którego mieszkanie (pierwsze, trzecie czy jakieś) miałoby być dodatkowo opodatkowane? Kiedy można uznać że mieszkanie jest „nadwymiarowe”?
A widzisz, a ja uważam, że są szczególnym towarem, ze względu na to, jak nieposiadanie żadnego skrajnie negatywnie odbija się na jakości życia przeciętnego obywatela. Powtarzam - przeciętnego, aka typowego, więc nie szukaj mi