Wpis z mikrobloga

Czy wy też tak macie że siedzicie na allegro i szukacie u różnych sprzedawców mających to, co chcecie, czegoś innego, co wam się przyda żeby dobić do smarta? Mam wrażenie że wymyka mi się to spod kontroli xDD spędzam nad tym zbyt wiele czasu ale cebula mocno
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CZechuXX: @marcinstanislaw1073: @a665321: @Variv: @Eligo: @marcelDown:
Portal @programista15k dumnych z bycia cebulą. Myślałam, że tylko totalne Janusze i Grażyny są dumne z dobijania do darmowej dostawy i później odsyłania produktów. To jest dla sprzedawców realny problem, przez co podnoszą ceny, co wpływa na uczciwych klientów. Same prowizje allegro od wystawiania są spore.
Co za kraj. Czasem się czuję jak
  • Odpowiedz
  • 0
@philosophy Ja się w takie rzeczy nie bawię bo mi się nie chce. Szkoda mi czasu i zachodu aby zwracać towar dla tych 10 czy 20 zł.
Ale jeśli ktoś chce tak swój czas poświęcić to spoko ma do tego prawo. Rynek zweryfikuje czy serwisowi allegro się to opłaci.
  • Odpowiedz
@philosophy: c--j w dupę sprzedawcom ustawiającym ceny 1 grosz poniżej darmowej dostawy oraz ustawiających takie same ceny w swoich sklepach.
Niech sobie podnoszą ceny ile chcą, tak jakby teraz coś ich powstrzymywało xD
  • Odpowiedz
  • 0
@kluskizserem: oczywiście że tak, w zasadzie to nawet nie musi być coś potrzebnego, wole wydać 10zł na coś niepotrzebnego niż na wysyłkę xD chyba odkąd istnieje allegro smart nigdy nie zapłaciłem za wysyłkę xD

Twoje oszczędności na dostawie to:
3162,97
  • Odpowiedz
  • 1
@kluskizserem: najgorzej jak produkt jest za 39,99 ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@YEPs To powinno być zabronione. Ew opcja "zapłać więcej" wpisywałby kwotę i płacić za towar więcej niż cena aby się na smarta załapać.
  • Odpowiedz
@kluskizserem: Jak wiem że coś taniego będę potrzebował to na poczatku szukam na amazon, bo mają bez limitu dostawę.
Jak allegro, to staram się zamówić przeważnie dwie sztuki (jeżeli przyda mi się na przyszłość), ewentualnie z kimś z znajomych którzy mieszkają blisko zamówić. A jeżeli nie to, no to zaczyna się szukanie takiej oferty żeby miała dwie rzeczy które mnie interesują, ale jak totalnie się nie opłaca to myk, płacę
  • Odpowiedz
@philosophy:

To jest dla sprzedawców realny problem

Gdyby sprzedawca wystawił rzecz za 40 pln, a nie 39.99 to bym tego nie robił. Sam jest sobie
  • Odpowiedz
@marcelDown: @Eligo: Oczywiście, wszystkie produkty na allegro są za 39,99 xD Na pewno nie cebulicie w innych przypadkach. Oczywiście, że to się zdarza, ale że ludzie dobierają tylko w tym przypadku to Wasze usprawiedliwienie xd Mam klienta, który ma sklep z tanimi produktami. Nie ma żadnego produktu za magiczne 39,99 na allegro. Ludzie zamawiają rzeczy za dychę, dobierają do Smarta i resztę zwracają. Co zrobi? Podniesie ceny. Kto
  • Odpowiedz
@ReceNaGloweKasztanie: sprawdzałem w poprzedniej dyskusji i produkty za 39 są tak samo częste jak za 29, 34, 44, 49, 59, 69, itd.. po prostu taka polityka cenowa w handlu. Gdy teraz smart wzrośnie do 45 to zapewne ofert 39 będzie tyle samo ile było, tak samo tych za 44 nie będzie więcej niż jest teraz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kluskizserem: Dopłacam kilka złotych kupując to samo za 40zł.
Mój czas nie jest wart rozkminy tematów na kwoty poniżej 20zł.

Chyba, że to naprawdę pierdoła za kilka złotych to robię to przy większym zamówieniu kilku rzeczy lub po prostu płacę te 5-8 zł za wysyłkę.

Szkoda życia i zdrowia psychicznego na takie rozkminy.
  • Odpowiedz
@jakubek5494: Jezu strasznie :( to mi tyle czasu zajmuje, nie chodzi o to że nie mam kasy na te 9zl na dostawę, nie wiem sama, po prostu taki mam charakter. Inni mi tego zazdroszczą, a ja uważam że to klątwa xD
  • Odpowiedz