Wpis z mikrobloga

@Promilus: dodam, ze takie usprawnienie mi samemu poprawiloby komfort wielokrotnie, a co dopiero w skai ich obrotu. Nie raz zamawialem rzeczy ktore przychodziły w osobnych paczkach od jednego dostawcy. Bralem auto po ciężką paczkę, a tam np. szklany klosz.
Czesto wiedziałbym też czy jak zaparkuję auto trochę dalej to dam radę donieść paczkę bez przeszkód. Nie sprawdzam wagi kazdej rzeczy którą zamawiam. Nie wiem czy sprzęt agd czy rtv wazy 10
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wh0ami: no ale gdybyś dostawał info, jakiego rozmiaru jest skrytka, to już możesz się domyślać, że "o, to moja umywalka, podjadę autem" albo "o, karta SD już przyszła".
W sensie - to nie mój problem, bo ja do paczkomatu muszę poginać do sąsiedniej miejscowości, więc zawsze autem, ale się domyślam xd
@Promilus: „Gdybym na początku swojej kariery jako przedsiębiorca zapytał klientów, czego chcą, wszyscy byliby zgodni: chcemy szybszych koni. Więc ich nie pytałem” – rzekł kiedyś Henry Ford.
@Promilus: Jak możesz nie umieć oszacować zD ostatnio zamówiłem waż do kompresora to dostałem w pudełku 80x40. A jak zamówiłem 10 litrów płynu chłodniczego to dostałem w pudełku 40x40 xd

Ogólnie najprościej sprawdzić od którego nadawcy dostałeś i tyle.
@Shatter: przeciez wiem co zamawiam xD a jak kilka paczek, to w aplikacji mam napisane od jakiego nadawcy paczka jest do odebrania. chyba nie zamawiasz zlewu i karty sd z tego samego sklepu
  • 0
@wh0ami: generalnie mało mnie obchodzi od kogo to zamawiam. Nazwy sklepów z allegro nie zaprzątają mi głowy, a inna sprawa, że na allegro vs nazwa nadawcy to często dwie inne nazwy
  • 1
@Promilus: jak przyjeżdża kurier u mnie pod firmę to zawsze podaje info czy to paczka 30kg czy jebutna paleta 600kg, po którą zejdzie kilku chłopa.

Tak samo jak zamawiam dla siebie do paczkomatu to mogliby podawać, choćby w apce, byłoby wygodniej jak mam pozamawianych 10 przesyłek i nie pamiętam która jak duża może być