Wpis z mikrobloga

Ej tak serio jest mi w stanie ktoś wytłumaczyc totalną bierność, miernotę i zero pressingu naszej kadry? O co w tym chodzi ze wykazują zero jakiegokolwiek zaangażowania?
#mecz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NiebezpiecznyGangsterPepe: Ale ty wiesz, ze my przegraliśmy 0:2 i jesteśmy w 1/8 tylko dzięki temu, ze Meksyk pomimo ciśnienia zdobył tylko 2 gole, a arab wymęczył gola na 1:2? Tu nasza drużyna nic nie zrobiła, jedynie Szczesnemu należy się korona za to co zrobił, bo bez niego zegnalibysmy się z mundialem dwa mecze temu. Nasi grają jak kaleki i pomimo tego, że mega się cieszę, ze wyszli z tej grupy,
  • Odpowiedz
@Kwasna_Ostryga tak wiem to. Co więcej wiedziałem przed meczem, że z tą kadrą, którą my posiadamy przeciwko potencjałowi Argentyny zarówno w pierwszym składzie jak i na ławce będzie potwornie ciężko. I nie da się nagle wyjść i dostać większych umiejętności, bo pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da. Tylko inna perspektywę mam ja śledząc na bieżąco wszelkie rozgrywki ligowe, pucharowe i eliminacyjne (i do tego mając jakieś doświadczenia z samego boiska), a
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kamenes: nie, nie zaryzykował. To ryzyko porównywalne do tego, że nie przygotujesz swojego domu na nadchodzącą powódź, bo liczysz na to, że sąsiedzi zrobią wal w takim miejscu, żeby zablokować wodę zanim do ciebie dotrze.
To się nazywa bierność.
  • Odpowiedz
@Shatter: Miał do wyboru dwie możliwości: a) stwierdzić, że nie ma co patrzeć na Meksyk i trzeba poszukać gola i b) założyć, że Meksyk już więcej nie strzeli i bronić wyniku. Wybrał drugą opcję i mu się udało.
  • Odpowiedz
@ziomekz No nie jest tak jak piszesz. Zgadza się, że nie było pressingu już na połowie rywali przez cały mecz (bo byłoby to po pierwsze niewykonalne, po drugi odkrylibyśmy się i dostalibyśmy na "dzień dobry" bramę). Oglądnij sobie mecz jeszcze raz i popatrz bardziej indywidualnie na sposób poruszania się drużyny broniącej, za każdym razem gdy Argentyńczycy wymieniają piłkę na naszej połowie jest dobiegnięcie do tego zawodnika i utrudnianie gry. Oczywiście zdarzyły
  • Odpowiedz
@NiebezpiecznyGangsterPepe: Dzięki za wytłumaczenie. Faktycznie jestem nastawiony negatywnie stąd mogłem pominąć ogół, a skupiłem się nad tym co pasuje do mojej narracji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu wypadliśmy blado na tle Argentyny dlatego zapamiętałem to zagubienie i indywidualne błędy
  • Odpowiedz