Wpis z mikrobloga

inb4: OP jest leniwy, nie chcę mu się szukać.

Ktoś wie jak łatwo i w miarę dokładnie oszacować koszty remontu / wykończenia / urządzenia kurnika 40m2 w Warszawie ?

Jakieś dobre i aktualne źródła do poczytania.

#nieruchomosci #warszawa #mieszkanie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@pmco97: a myślisz że jak to zrobić inaczej niż sprawdzić ceny materiałów budowlanych w kilku marketach i podzwonic do ekip na wstępna wycenę robocizny
  • Odpowiedz
@bywaj: nie mam jeszcze nawet wybranego mieszkania. Ot, taki wstępny risercz, co by podjąć decyzje szukać czego nadającego się mieszkania czy czegoś do remontu.
  • Odpowiedz
@puexam: same koszty robocizny ? robocizna + materiały? robocizna + materiały + meble/sprzęty ?

jak widać jestem tym gościem, na którym janusze budowlanki robią hajs :)
  • Odpowiedz
@pmco97: pod klucz bez mebli

no ale wszystko mega zależy od standardu który sobie życzysz, za drzwi możesz dać 1000 i 10000 (btw takich za tysiąc zł raczej nie chcesz). No i 40m2 możesz mieć 1 skrzydło albo i nawet 5 więc tu już cena może grubo skakać, to samo z całą resztą
możesz i nawet poniżej 1k/m2 zejść jak po kosztach totalnie będziesz leciał :P drzwi tylko do łazienki,
  • Odpowiedz
@fledge: u mnie ze zrobieniem kompletnej ruiny w tym roku wyszło jeszcze mniej xd ale dużo samemu, dużo używanych rzeczy z olx, outletów, końcówek serii a nawet jak coś miało wartość jak stary grzejnik to poszło na złom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz