Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie wiem czy kręcić Małysza…
Na osiedlu był remont chodnika. Miejsce robót nie było oznaczone, przez co wracając do domu wpadłem po kostki w świeżo wylany beton. Porobiłem zdjęcia, napisałem do zarządu osiedla prośbę o rekompensatę, bo firma budowlana nie oznaczyła miejsca pracy i buty poszły do smietnika. Oni mi odpisali, że jedyne co to mogą mnie pociągnąć do odpowiedzialności za zniszczony beton ( ͡° ͜ʖ ͡°) gdyby odpisali ze przepraszają czy coś, to olałbym temat, ale próbują kontrataku mimo iż prawo budowlane jest (tak myśle) po mojej stronie
#afera

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #637d4e66b5a8e320fab2caec
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 72
  • Odpowiedz
prawo budowlane jest (tak myśle) po mojej stronie

@AnonimoweMirkoWyznania: Zarzuć tym paragrafem gdzie to konkretnie jest napisane.

Coś mi sie kojarzy że to był chyba §652 p. 7 podpunkt 5 - kto w adidasach wchodzi w beton świeżo wylany, na osiedlu, gdy remont chodnika był, to rekompensata mu przysługuje, jeśli miejsce nie zostało oznaczone wielkim świecącym bannerem. Poszkodowany może dodatkowo kręcić małysza na wykopie do lat dwóch.
  • Odpowiedz
MocnyOrangutan: Z różnymi administracjami i spółdzielniami nie wygrasz bo to oni są betonem, obrzydliwym komuszym ści--- reliktem, który powinien być usunięty z Polski dawno temu.

Jedyne co możesz zrobić to rozwalić im jeszcze kilka razy różne wylewki, tylko nie daj się nagrać na kamerę.
---

Zaakceptował: LeVentLeCri

@AnonimoweMirkoWyznania: nikt ci nie każe być w spółdzielni
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Z polisy OC wykonawcy to powinno być a jeśli mają zbyt wysoką franszyzę redukcyjną, to po prostu z ich kieszeni. Prawidłowe zabezpieczenie robót zgodnie z BHP to podstawa i żaden owsiplacek ze spółdzielni nie ma prawa tego podważyć.

groźba #!$%@? do PINBu może coś zmieni?

@uhu8: Groźba? Niby co? Tam trzeba zgłoszenie zrobić tak czy inaczej, żeby jeszcze kierownik budowy zrozumiał, że skoro się pod czymś podpisuje, to ponosi
  • Odpowiedz
Po rozprawie sądowej McDonald wynajął firmy dyskredytujące wizerunek pokrzywdzonej, żeby ratować własny.

@AnonimoweMirkoWyznania: Co więcej, w toku postępowania wyszło, że McD miał takich zgłoszeń wcześniej setki i zwykle po prostu sypał kasą by nie było tematu. Tu postanowił nie sypać - no i peszek, zaczęło się drążenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Kiedyś lata temu, jadąc do pracy autem, po drodze nieoddanej do użytku (w przebudowie) ale jedynej którą dało się podjechać do pracy spadło mi koło w takie jakby pobocze i zawiesiłem się na asfalcie (była to bardzo grubo wylana warstwa) nie mogłem stamtąd wyjechać, wyciągnął mnie dopiero znajomy drugim autem przez co rozwaliłem sobie miskę olejową. Jako, miejsce nie było moim zdaniem prawidłowo oznaczone wezwałem straż miejską która sporządziła notatkę.
  • Odpowiedz
  • 3
@AnonimoweMirkoWyznania firma która lała beton miała obowiązek zabezpieczyć teren. Co jakby wpadło w to jakieś dziecko i się przewróciło? Muszą mieć aktualną polisę OC i z tego tytułu możesz ścigać wykonawcę robót.
A za tekst, że będą mnie ścigać za zniszczony beton to zrobiłabym w administracji aferę taką, że by biurka latały.
  • Odpowiedz
Miałem akcję, że samochodem przez spore dziury przejechałem, bo robót nie oznaczyli - straż miejska nawet nie przyjechała.

Na autostradzie od gości koszących pobocza dostałem kamieniem - wzywana policja, zgłoszenie do firmy w której podwykonawca miał OC i zaniżyli wycenę szyby, że nie przekracza 1000zł, a oni dopiero od tej kwoty wypłacają xd

Ten kraj na każdym kroku Cię próbuje w #!$%@? zrobić
  • Odpowiedz
Na autostradzie od gości koszących pobocza dostałem kamieniem - wzywana policja, zgłoszenie do firmy w której podwykonawca miał OC i zaniżyli wycenę szyby, że nie przekracza 1000zł, a oni dopiero od tej kwoty wypłacają xd

@foneswein: Zrobili Cię w uja, OC nie ma limitu kwoty, nawet uszkodzenie za 5 zł pokrywa.
  • Odpowiedz