Wpis z mikrobloga

Zarabiając 5k netto i pracując jako strażak nie stać mnie na kredyt na kawalerkę w #poznan. Wynajmuję pokój na osiedlu, które zostało oddane do użytku w 2019 roku, wszystko sprzedane, ale od tego czasu 45% mieszkań nie było nigdy zamieszkanych (dane od administratora, który ma dostęp do zużycia mediów poszczególnych mieszkań).

¯\_(ツ)_/¯

#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #feels #polska #gospodarka
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dobrowolskii: A co to każdy ma się rozwijać, ma przeć coraz wyżej? A co z wszelkimi służbami, kto ma wykonywać te prace? Kto ma ci wodociągi naprawiać czy kanalizacje czyścić? Magister hydrologii stosowanej z 10 certyfikatami? Czy może pan józio co nie zna się na filozofii i fizyce kwantowej ale na swoim fachu już tak i jemu styka te 5 tysięcy byle miał gdzie mieszkać, co do gara włożyć i
  • Odpowiedz
ale od tego czasu 45% mieszkań nie było nigdy zamieszkanych

@derton778: no i?
W Polsce jest mega s---------e prawo dot. wynajmu, ja też bym się trzy razy zastanowił zanim bym komuś wynajął. A matce z dzieckiem przenigdy.
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: oh, zapewniam Cię, ze doskonale to rozumiem. Jaka masz stopę zwrotu na tych swoich uczciwych inwestycjach? Jeśli po odliczeniu podatków jest niższa niż inflacja, to gratuluje już sponsorujesz socjalizm. Drugie pytanie, jak tam podwyżki w pracy - nadążyli za wymieniona? Ja już nie nadążam, jak podniosę ceny to stracę klientów. Wiec nie dziw się, ze kupa średniaków pakuje hajs w mieszkania, nawet na lewarze, zwanym dla niepoznaki kredytem hipotecznym.
  • Odpowiedz
@derton778: po jakim czasie tyle zarabiasz i czy masz skończe studia oficerskie? Pytam bo sam chciale. chciałem spróbować dostac sie ale bez studiow, znajomy ktory od lat jest strażakiem powiedział ze pierwsze dwa lata za najniższa... Wiec mimo chęci nie utrzymałbym sie za tyle w 3miescie.
  • Odpowiedz