Wpis z mikrobloga

Zarabiając 5k netto i pracując jako strażak nie stać mnie na kredyt na kawalerkę w #poznan. Wynajmuję pokój na osiedlu, które zostało oddane do użytku w 2019 roku, wszystko sprzedane, ale od tego czasu 45% mieszkań nie było nigdy zamieszkanych (dane od administratora, który ma dostęp do zużycia mediów poszczególnych mieszkań).

¯\_(ツ)_/¯

#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #feels #polska #gospodarka
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@Dusk_Forest77: chlopie ale nikogo z moich znajomych oprocz programistów nie stać na samodzielny zakup mieszkania na kredyt mimo 25rz, połowę kasy co zarobisz oddajesz wynajmującemu a jeszcze trzeba coś jesc i kupić duperele dla siebie, ja tam mam w------e już niczego nie chce zyje z dnia na dzień.

Obudzimy się w świecie gdzie będą w Warszawie mieszkac sami lekarze prawnicy programiści a reszta mieszkań to lokata kapitału bogaczy, czy tego
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: Będzie tak jak na zachodzie. Zarabiający przeciętnie będą skazani na wynajem, jeśli chcą mieszkać w mieście. Nic nie zostanie zatrzymane gdyż jest już zwyczajnie za późno na zabawy z demografią i jakieś programy mieszkaniowe, ogromny koszt a efekty bedą marne, to trzeba było robić 15 lat temu, poza tym polityce sami po kule tkwią w nieruchach. Będziemy stawiać na imigracje, już stawiamy z reszta. Zobaczysz co będzie za 10
  • Odpowiedz
ja k---a nie rozumiem wykopków którzy prezentują mentalność „nie musisz mieszkać w dużym miejsce była była była „ xD k---a powiedzcie mi o c--j chodzi z tym gadaniem? czy na prawdę w waszym interesie jest żeby mieszkania były drogie i mało kogo było na nie stać?
ja nie rozumiem jak można być szarym człowiekiem i przez taka postawę popierać wysoka cenę mieszkań (ʘʘ)

na dodatek żeby człowieka zarabiającego
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@dobrowolskii: c-----y zawód to ty dla swoich rodziców, uposledzone jest stan w którym ludzie zarabiający srednia krajowa są zmuszeni do wiecznego najmu bo mimo że odkładają na wkład własny to im mieszkanie non stop ucieka sprzed nosa
  • Odpowiedz
@derton778: Tego nie powiem Ci bo nie wiem. Ale Ty za to myslales ze bedziesz jednym z tych szczesliwcow i sie gorzko zawiodles. Za wysoko mierzyles i upadek jest bolesny. Ja nie mowie tego zeby Ci dogryzc ani po zlosci.
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: to dobro publiczne, będzie wasze, czy tam wspólne, jak sobie te mieszkania kupicie, lub sami wybudujecie. Na żadne z powyższych się nie zanosi, wiec zostaje narzekanie u mame w piwnicy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ewentualnie najem.
  • Odpowiedz
@fufkonator: To że tego nie rozumiesz świadczy tylko o Tobie. To jest właśnie ten wyzysk biednych przez bogatych o którym Marx pisał w manifeście komunistycznym. To jest bezsensowne gromadzenie i pomnażanie pieniędzy przez bogatych, kosztem biednych którzy muszą wynosić się coraz dalej od miejsc swojej pracy lub coraz więcej wydawać na najem mieszkania które ma sztucznie zawyżoną cene przez pustostany i traktowanie mieszkań jako inwestycji.
Sam inwestuje ale nie robie
  • Odpowiedz