Aktywne Wpisy

Smauga +185
Pijcie ze mną kompot, bo przeprowadziłam się bliżej Polski. Miałam już dość mieszkania na niemieckim zakaukaziu- w Badenii-Wirtembergii. Żadnych zalet tam nie ma dla mnie- daleko do Polski (do granicy 500 km) drogo jeśli chodzi o mieszkania, tereny ładne, ale tak bez szału. Z 500 km zrobiło się niecałe 30 km do granicy co jest bardzo dużym postępem. Cieszę się na tą zmianę (。◕‿‿◕。)
Dalej pracuję
Dalej pracuję

daretti877 +83
źródło: 1000005154
Pobierz

@Nieszkodnik: oni mieli tę pierwszą partę, która przekazali wotowi wycofywać i poprawić za każdym razem jak w wyniku testów powstał jakoś problem?
To chyba normalne, że wysłali partie testowa i była ona testowana przez jakiś okres, a poprawki wprowadzali po zakończeniu testów.
Zamówienie w takiej ilości wersji niesprawdzonej broni to niegospodarność. Potem od nowa trzeba było robić pewne części dla kilkudziesięciu tysięcy sztuk broni, bo Macierewicz miał ambicję ale nie rozum
Wymyśliłeś sobie coś w głowie, zdenerwowałeś na to i z tego powodu napisałeś post, w który co drugie zdanie jest o sraniu.
@Tymajster: przecież wystarczy przejrzeć znaleziska w tym temacie, zarówno o dawaniu Grotów WOT jak i o jego testowaniu przez Onet ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@volodia: Dla kilkunastu tysięcy Grotów A0 neuropkowy "specu". No i tak samo było przy wprowadzaniu do WP Beryla w latach 1997-2007. Gdzie wyprodukowane do 2007 r. kilkadziesiąt tysięcy Beryli w wersji A1 (wz 99) i A2 (wz.2004) zostały w kolejnych latach stopniowo i powoli zmodernizowane w okręgowych WOG-ach do standardu A3 (wz.2007).
@SzlachcicPolny: pragmatyzm to przekupienie osoby decyzyjnej, żeby taki produkt kupiła. Praktyka stara jak świat...
https://www.fronda.pl/a/czy-przy-zakupie-pendolino-tez-byly-lapowki,41541.html
@KaiserBrotchen: Podałem to info za gen. Kukułą który tak twierdził w lutym 2021 r. na zwołanym posiedzeniu komisji MON w związku z tym ".testami". Ale nie wykluczam że gdzieś tam się uchowały jakieś nieliczne stare A0. Tak to w wojsku bywa.
Obracam się w środowisku WOT ale w moim
wojsko zwracajace 43tys broni czy onet pe el
@skitarii: a jesteś na 100% pewien, że gdyby nie było nagłośnienia problemu, finał byłby taki sam, w tym samym czasie? Bo ja niezbyt.
@Nieszkodnik
Proces modernizacji grotów rozpoczął się przed artykułem
@KaiserBrotchen: Tak samo było z Grotem. Był na testach w WP od 2015 r do 2017. w liczbie bodajże 20 sztuk. Przecież pierwszych dziesięć prototypów Grotów wykonano już w 2012 r. Potem je prezentowano na każdym MSiO i strzelano z nich publicznie.