Aktywne Wpisy

Zepsutetagi +28
źródło: temp_file3420756527053372755
Pobierz
hardymane9 +1
Siemano, znajdzie się wśród nas dobry samarytanin który mi zrobi małą pożyczkę prywatną na 10 dni? Na sztywno oczywiście rzucę więcej tak się dogadamy żeby było dobrze, bez problemu spisać umowę można czy whatever. Mam ultra losową sytuacje jestem poza krajem, gotówka w Polsce a to co miałem ze sobą poszło wszystko w stripie jakimś chujem XD realtalk, piszcie priv 🙏🏼🤠

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1592143640574693377?t=zMpC6wos3I3y3sp-KG48NA&s=19
źródło: comment_1668431824ztZJTPskcbJAlTUEcUgROc.jpg
Pobierz@Dalinar: o czym? O czym chciałbyś wtedy rozmawiać z Rosjanami? Co im zaproponować w zamian?
Mnie sie wydaje, ze nawet te reparacje by odpuscili, gdyby kacapy oddaly wszystkie zagarniete ziemie. Pamietajmy, ze w grze jest $ 300 mld zamrozonych przez USA.
@Dalinar: @dzangyl: przecież Rosjanie mogą się w każdej chwili wycofać, do tego nie potrzebują żadnych rozmów z Ukrainą, nieprawdaż? Czy wam naprawdę na mózgi padło?
Jest sporo możliwości. Jeśli sam konflikt się przeciągnie na kilka lat, to może się okazać, że nie ma do czego wracać, szczególnie w kwestii handlu. Zaraz się może okazać, że nikomu się nie opłaca budować kolejnych rur, bo rynek zostanie zapełniony kontraktami długoterminowymi z USA i Afryki. A rezerwy walut i złota też nie są
@vrNFWrUew3D4Rgz: ale to nie Ukraina o tym decyduje, nieprawdaż? Jeśli USA uzna, że z jakichś powodów sankcje mają trwać, to trwać będą, nieprawdaż?
@vrNFWrUew3D4Rgz: i w żaden sposób od interesów USA?
Tak czy siak Amerykanie mają kosę polityczną z Niemcami. Mogliby na przykład zabrać swoich żołnierzy z Niemiec i Włoch i tyle by było. Tutaj miałbyś spore pole do np. szantażu.
@vrNFWrUew3D4Rgz: zniszczenie polityczne, gospodarcze i militarne państwa, które odbudowywało swoje imperialne marzenia. Które rzuciło rękawicę USA (poczytaj wypowiedzi rosyjskich polityków o końcu jednobiegunowego świata) i dalej bruździ Stanom w wielu państwach. Profilatyka - słaba Rosja nie zagrozi NATO, czyli uwolni siły USA w Europie, Chiny same się nie rozgromią.
Jak myślisz, jeśli rządowi analitycy USA uznają, że
@Dalinar: bo może jest jeszcze za silna? I trzeba ją docisnąć jeszcze przez kilka miesięcy? Więc zniesienie sankcji teraz nie jest jeszcze w interesie USA i NATO, choć może być w interesie UE?