Wpis z mikrobloga

Czy mógłby ktoś wytłumaczyć skąd to tempo Mercedesa się wzięło? Pamiętam, że FIA zmieniło pewne zasady wobec podłóg poprzez protest Mercedesa o dobijaniu na prostych, na czym to stanęło wtedy? Coś kojarzę, że od tego momentu zaczęli poprawiać swój performance z wyścigu na wyścig.
#f1
  • 8
  • Odpowiedz
@iselilja: czytałem gdzieś artykuł jakiś tydzień temu, że na prostej też nieco lepiej wypadają, niż kilka wyścigów temu. Możliwe, że podkręcili trochę silniki kosztem żywotności. W końcu zostały tylko 2 wyścigi, a teraz już tylko 1. Postawili wszystko na jedną kartę bo mają realnie szansę zdobyć P2 w konstruktorze.

Dodaj wszystko razem, podłoga, silnik, pakiet ulepszeń w drugiej części sezonu i wychodzi bolid lepszy niż w kwietniu/maju
  • Odpowiedz
@iselilja: 1. Red Bull zupełnie bez formy w Brazylii, ustawienia bazowe były pewnie do dupy i zmieniony format weekendu nie pozwolił za wiele żeby cokolwiek zmienić. 2. Ferrari forma spadkowa od wprowadzenia dyrektywy technicznej na temat elastyczności podłogi. 3. Mercedes strzelił się z ustawieniami
  • Odpowiedz
@cottonworldychecoperez11: przecież ja napisałem zupełnie co innego ich forma spadkowa jest od SPA i to widać gołym okiem, a dodatkowo napisałem, że Red Bull nie wstrzelił się ustawieniami bazowymi ale rozumiem poniedziałek rano to niektórzy jeszcze śpią
  • Odpowiedz