Aktywne Wpisy

orlikowy +464
młoda, oczytana, nie wierzy w propagandę :))))
#polskieonuce
#polskieonuce
źródło: Nowy projekt
Pobierz
Lexi20 +273
źródło: 1000010490
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: Nowy projekt
Pobierz
źródło: 1000010490
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Moim zdaniem tak, stacja jest niewiele droższa od innych podobnych akcesoriów z wyższej półki, a rzeczywiście jest to najlepszy możliwy dock do GabeBoya. Po pierwsze, jest to świetnie wykonany kawałek plastiku, mały, ale wystarczająco ciężki, żeby stabilnie stać na biurku. Współpracuje on bezproblemowo nie tylko ze SteamOS, ale i z Windows 10 (wbudowany wyświetlacz Decka może nam wtedy robić jako mały ekran dodatkowy np. na Discorda).
Co dla mnie najważniejsze, oficjalny dock od Valve nie ma problemów z rozdzielczością 1440p i 120 Hz, na co mi bardzo zależało w pracy biurowej w obydwu systemach. Taki HUB od Green Cell już mi na to nie pozwalał z jakiegoś powodu (ale tylko w Windowsie, w SteamOS działało bez problemu). W grach tego typu rozdzielczość raczej nie ma racji bytu na Steam Decku, choć odpaliłem pare indyków w ten sposób i mniej wymagające tytuły działają w 1440p wyśmienicie (pomaga tu niekiedy wbudowany FSR, który jako tako daje radę).
Dobrą informacją jest również pełne wsparcie dla MacBooków, na czym również mi zależało. Co ciekawe kabel USB-C docka jest na tyle długi, że u mnie bez problemu mogłem postawić laptopa na biurku, bez potrzeby przemieszczania stacji.
Minusy? Brak wsparcia dla Nintendo Switch, ale tego się spodziewałem. Stacja ma jednak opcje aktualizacji oprogramowania, więc kto wie, może w przyszłości „Pstryczek” również będzie obsługiwany.
Tyle ode mnie, sprzęcik polecam! Jeśli ktoś ma jakieś pytania to służę pomocą w komentarzach.
#steam #steamdeck