Wpis z mikrobloga

Może jestem głupi ale jak woda może wpływać na wzrost kalorii? Rozumiem smażenie na tłuszczu / gotowanie w bulionie itd ale dolanie wody?


@sylwke3100: woda nie wplywa na to. wplywa w tym przypadku waga produktu i tego jak ulozone zostalo stwierdznie "wartosc odzywcza gotowego produktu", czyli suchy makaron wazy 70 gramow ale to nie jest gotowy produkt, ale jak dodasz zgodnie z instrukcja 400 ml (g) wody to masz gotowy
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: Ciekawi mnie ile jeszcze takich złotych rad i produktów jest. Potem ktoś sobie wg wpisu na forum wyliczy zapotrzebowanie na oko. Obetnie te 200-300, żeby redukować. Połowę produktów w ciągu dnia policzy niedokładnie. Zje taką zupkę czy inny wynalazek z kaloryką gotowego produktu. Zczituje jednego cukierka raz na dwa dni, a potem płacz, że on nie chudnie i na pewno ma chorą tarczycę.
  • Odpowiedz
@boobass: Jak zrobisz gotowe danie to będzie miało 470 g. Jak sobie z tego gotowego dania odlejesz 70g (czyli pewnie trzy łyżki zupy) to rzeczywiście zjesz 50 kcal xD

Cała afera jest o to, że producent zamiast podać kalorykę suchych półproduktów z opakowania podał kalorykę po zalaniu ciężką wodą.
  • Odpowiedz