Aktywne Wpisy

Zastanawiam się, czemu ludzie nie szczepią się na grypę. Serio, szczepienie kosztuje 50zł, czyli mniej niż potem wizyta w aptece, już nie wspominając o wizycie prywatnie, tygodniu wyjętym z życia i powikłaniach. Dodatkowo w medicoverach i luxmedach takie szczepienia często są w pakiecie.
W biurze wszyscy chorzy i oczywiście narzekanie, że "co poradzisz".
Jakieś logiczne wytłumaczenie tego fenomenu?
#grypa #chorujzwykopem #szczepienia #medycyna #pytanie
W biurze wszyscy chorzy i oczywiście narzekanie, że "co poradzisz".
Jakieś logiczne wytłumaczenie tego fenomenu?
#grypa #chorujzwykopem #szczepienia #medycyna #pytanie
źródło: 61ebjoEXdQL._AC_UF1000,1000_QL80_
Pobierz
Goatifi +80
event w budapeszcie tak? powołasz się na sebastiana i daniel konieczny będzie wiedział o co chodzi.
#sebcel
#sebcel

Zmieniła w Was coś ta wojna? Podjęliście jakieś decyzje, zmienił się wasz światopogląd czy coś w tym stylu?
#ukraina #wojna #rosja
Po pierwsze, bardzo wzrósł szacunek do Ukraińców - nie tylko za to, że heroicznie bronią własnej ojczyzny teraz, ale także za to, że przez 8 lat od rewolucji zbudowali państwo, które zdaje niewyobrażalnie trudny egzamin. Administracja funkcjonuje, koleje jeżdżą (punktualniej niż PKP w czasie pokoju), służby wypełniają swoje funkcje, samorządy ogarniają obronę cywilną i pomoc humanitarną, dyplomacja załatwia pomoc międzynarodową - totalnie posypał się stereotyp Ukrainy jako państwa sypiącego
Zmieniłem podejście do armii - powinnismy mieć w miarę silną armie wyposażoną w miarę nowy sprzęt i trzymać się blisko NATO. Przestałem wierzyć w mit o końcu historii. Naprawdę podczas pandemii miałem dziwną nadzieje, że to jest ten ostatni krok a tu jednak nie.
Prywatnie wróciłem do nauki języków i mamy paszport trochę gotówki oraz inne bajery. Mamy kontakt z rodzina i przyjaciółmi za granicą na wszelki wypadek. Plus
Na pewno się utwierdziłem w przekonaniu, że odcięcie się od pewnego polskiego, libertariańskiego (pato)youtubera
(nie za poglądy, a za bycie zwyczajnie toksyczną osobą i hipokrytą) 2 lata temu było dobrą rzeczą i opuszczeniem tonącego statku w odpowiednim momencie...
Typ, nie dość, że zaprzeczył promowanym przez siebie poglądom i odwalał naprawdę poniżające rzeczy (plus jeszcze kilka takich mocno wątpliwych pod względem prawnym/moralnym), to ostatnio rzucił
@CzeczenCzeczenski: to, że imho Europa powinna zabudować się murem i w dupie mieć dzikusów z krajów 3 świata.
No i popieram reaganism w polityce zagranicznej.
Kurde ja myślę, że ta wojna wpłynęła na każdą osobę, która miała jakieś zdefiniowane poglądy i myślała o czymś więcej niż praca, hajs, najebka cykl tygodnia zamknięty.
Po pierwsze - Konfederacja - nie ukrywam, że JKM i całe wolnościowe/narodowe środowisko miało na mnie duży wpływ, na kształtowanie moich poglądów. Po tym jak Konfa wbiła do Sejmu muszę powiedzieć, że powoli przestali mi się podobać, zamiast konkretów to jakieś populistyczne
Godność człowieka (prawo do życia)
Wolność (prawo do wolności i bezpieczeństwa osobistego)
Równość (równość wobec prawa i bra dyskryminacji ze względu na płeć kobiety do wojska nie idą przymusowo)
O ile po stronie ukraińskiej są głownie ochotnicy i się
Co do postrzegania Rosyjskich żołnierzy, nic się nie zmieniło. Opowieści moich dziadków(Dziadek miał 18-19 lat jak się zaczęła wojna) o Rosjanach, którzy zachowywali się jak najgorsze potwory były
Zostaliśmy uśpieni, nasze pokolenia zostały wychowane w rozumieniu Wojen Światowych jako odległych w przeszłości, jako coś, co nie powinno się powtórzyć. Jak jakiś relikt tamtych czasów, a to było przecież ledwie chwilę temu.
Także to co zmieniła to moją świadomość. Że wojna, kryzys i głód - mogą przyjść w dowolnym momencie. Że to wszystko
@gtk90: @CzeczenCzeczenski: Ukraina przestała mi się kojarzyć z oligarchią i korupcją.
- straciłem jakikolwiek szacunek do papieża, wojna znacząco mnie odepchnęła od instytucji kościelnej
- zapałałem nienawiścią do ruskich na wzór rodziców i dziadków i będę chciał jej nauczyć swoje potomstwo
- przekonałem się, że do mimo, że Niemcy takie postępowe, lewicowe, refugees are welcome here its to nie można im ufać
- większy szacunek do Ukraińców i ogólnie więcej współczucia dla ludzi uciekających przed wojną
- konfa
USA to światowy hegemon militarny i technologiczny.
Chiny są mało znaczącym graczem.
Konfederacja to zbiorowisko p------------w.
Nasz rząd i opozycja kolejny raz nie zdają egzaminu z rządzenia.
Ukraińcy w sumie są mi obojętni, ale mam do nich szacunek że są bitni, waleczni i zjednoczeni.
J---ć konfiarzy kretynów.