Jadę sobie moim 22 letnim gruzem bez ABSa na spokojnie, dostosowuje prędkość do c-------h kierunków na drodze zamiast jechać 90 jadę 70 na spokojnie i wtedy wchodzi on, kierowca tira, który musi z---------ć 90kmh bo bez jego dostawy świat się załamie. Mruga długimi cały czas, czeka tylko na odpowiedni moment i wyprzedza mnie na ciągłej prawie spychając z drogi XD. Ja wiem, że się wlokłem, da się szybciej, ale na tym polega odpowiedzialność, aby dobrać odpowiednią prędkość dla swojego auta i stanu pogodowego.
O dziwo osobówkom za mną nie przeszkadzała moja prędkość, ale kierowcy tira już tak XD.
Nie pisał bym tego wpisu, ale gość prawie mnie zepchnął z drogi, przez co się przestraszyłem.
@TymRazemNieBedeBordo: minus 20 jest spoko, ale plus 20 to olaboga ( ͡°͜ʖ͡°) sorry, jak jeździsz po drogach publicznych to staraj się trzymać mniej więcej normalną prędkość. Znaki postawiono jakieś 50 lat temu, dziś większość aut na drogach jest w stanie rozwinąć spokojnie prędkość 180km/h, a potem pojawia się ktoś, kto jedzie 70, bo czilerka. Jak lubisz czilerkę, to
jechałem normalną krajówką gdzie jest pełno zwierząt, jako że było ciemno i pada mocny deszcz to po co miałem jechać szybciej, niż prędkością, którą jestem w stanie bezpiecznie zahamować? Samochody za mną mogły mnie wiele razy bezpiecznie wyprzedzić, nie było dużego ruchu na przeciwnym pasie, także nic im nie stało na przeszkodzie.
jak jedzie taki zjeb jak op to nagle 100% osob za nim stwarza niebezpieczenstwo wyprzedzania go, to czyja jest wina? bo jak dla mnie przymuła op
@aligejtor: xDDD ale fikoł. Tak, osoba nie jadąca szybciej niż ograniczenie jest winna ewentualnemu wypadkowi gdy będziesz ją wyprzedzać. Weź idź na kurs prawa jazdy ponownie a nie piszesz głupoty na potralach ze smiesznymi obrazkami
@God3nder: za to druga strona medalu to wieczni mistrzowie kierownicy dla których ktoś w 10 letnim samochodzie jadący o 20km wolniej (bo tak mu wygodniej i czuje się tak bezpieczniej) to j----y zamulacz i w ogóle nie powinien takim gruzem jeździć i oddać prawo jazdy. B--ń boże nie można jeździć bezpiecznie, trzeba szybko i bezpiecznie bo pan Kubica dojedzie minute wolniej xD
@aligejtor: k---a kolejny władca dróg XD, byłeś kiedyś w wypadku samochodowym? Ja byłem, gościu jechał 80kmh w mieście i też myślał, że jeździ szybko ale bezpiecznie. Według prawa wina była mojego taty, który prowadził samochód ja byłem pasażerem. Jadąc 50 skończyło by się na zahamowaniu lub nawet do niczego by nie doszło bo dało by się go zauważyć. Skończyło się na 4 osobach w szpitalu i dwoma autami do kasacji.
@EagleOfFreedom: > Ja byłem, gościu jechał 80kmh w mieście i też myślał, że jeździ szybko ale bezpiecznie. Według prawa wina była mojego taty, który prowadził samochód ja byłem pasażerem. Jadąc 50 skończyło by się na zahamowaniu lub nawet do niczego by nie doszło bo dało by się go zauważyć. Skończyło się na 4 osobach w szpitalu i dwoma autami do kasacji....
Czyli twój ojciec coś z----ł na drodze, dobrze rozumiem?
na 90 jechałeś 70? Dla mnie takie osoby są zagrożeniem tak samo jak ci co jada szybko ale bezpiecznie. Bo przez to z tyłu robi się sznur aut i każdy wyprzedzać musi. Ostatnio mi się trafił taki, co ograniczenie do 50 to zwalnia do 40, na 70, 50-60 max
@Hfishman1: to ze masz ograniczenie DO danej predkosci nie oznacza ze masz jechac z minimalna dopuszczalna predkoscia xD
@januszdoe: wolno nie znaczy bezpiecznie, to mit. Mozesz jechac wolno i powodowac ekstremalne niebezpieczenstwo na drodze. Od samej predkosci wazniejsze rzeczy to: trzymanie odleglosci, bycie zorientowanym co dzieje sie w okol nas na drodze oraz nie bycie ignorantem/egoista na drodze. Niesamowite jest to, ze wiekszosc ludzi sie zgodzi, ze mamy nieudolnych urzednikow i prawo tworzone jest glupie. Chyba, ze chodzi o ograniczenia predkosci, wtedy prawo juz ma sens, jest zawsze
@moskal888: wg przepisów tak, moim zdaniem wina powinna być obu. Wymusił włączając się do ruchu, ale chodzi mi o sam fakt, że jadąc przepisowe 50 dało by się uniknąć tego wypadku.
@EagleOfFreedom: Czyli to, że twój ojciec nie przestrzegał przepisów jest ok, bo jechał 50, ale to, że drugi kierowca nie trzymał się przepisów, bo jechał 80 już jest fe?
@moskal888: nie, oba zachowania są złe, jednak byłem w środku auta mojego taty i praktycznie nie było szans, aby go zauważyć. Po tym wypadku dali nakaz jazdy w prawo, my jechaliśmy w lewo. Na tym skrzyżowaniu działo się wiele podobnych rzeczy.
Mając pierwszeństwo dalej możesz zginąć na drodze, dlatego trzeba myśleć za siebie i za innych. Jazda 30 ponad limit nie pomoże ci w poprawnym rozpoznaniu zagrożenia.
na 90 jechałeś 70? Dla mnie takie osoby są zagrożeniem tak samo jak ci co jada szybko ale bezpiecznie. Bo przez to z tyłu robi się sznur aut i każdy wyprzedzać musi. Ostatnio mi się trafił taki, co ograniczenie do 50 to zwalnia do 40, na 70, 50-60 max. Ciemno było, droga kreta to cały czas ciągła i nie ma jak wyprzedzić. Jak masz gryza to przeglądu nie powinien przejść i na
@EagleOfFreedom: Wyżej ktoś ładnie napisał, przekroczenie prędkości to nie jest największy problem, wiekszym jest nie przewidzenie co się może stać, nie ogarnianie co się dzieje wokół - wymuszanie, wyprzedzanie na zakręcie, tego typu rzeczy.
Co do 30 km, mógłbym napisać, czemu nie jeździsz 20?
Oznakowanie skrzyżowań w Polsce jest idiotyczne, tu się zgodzę, stopy w miejscach gdzie nie są konieczne, z drugiej strony ustąp pierwszeństwa, w miejscach gdzie g---o widać
O dziwo osobówkom za mną nie przeszkadzała moja prędkość, ale kierowcy tira już tak XD.
Nie pisał bym tego wpisu, ale gość prawie mnie zepchnął z drogi, przez co się przestraszyłem.
#samochody #bekaztransa
@TymRazemNieBedeBordo: minus 20 jest spoko, ale plus 20 to olaboga ( ͡° ͜ʖ ͡°) sorry, jak jeździsz po drogach publicznych to staraj się trzymać mniej więcej normalną prędkość. Znaki postawiono jakieś 50 lat temu, dziś większość aut na drogach jest w stanie rozwinąć spokojnie prędkość 180km/h, a potem pojawia się ktoś, kto jedzie 70, bo czilerka. Jak lubisz czilerkę, to
Na szczęście tylko dla ciebie i innych tobie podobnych kiepskich kierowców.
@EagleOfFreedom:
Nie przejmuj się frustratami i kiepskimi kierowcami, jeździj tak by było bezpiecznie. Sam nierzadko w wielu miejscach
@aligejtor: xDDD
ale fikoł. Tak, osoba nie jadąca szybciej niż ograniczenie jest winna ewentualnemu wypadkowi gdy będziesz ją wyprzedzać.
Weź idź na kurs prawa jazdy ponownie a nie piszesz głupoty na potralach ze smiesznymi obrazkami
Nie.
@Hfishman1: i sie dziwisz ze gosciu zamiast 70 to jedzie 60? xDDDD
Czyli twój ojciec coś z----ł na drodze, dobrze rozumiem?
@Hfishman1: to ze masz ograniczenie DO danej predkosci nie oznacza ze masz jechac z minimalna dopuszczalna predkoscia xD
Niesamowite jest to, ze wiekszosc ludzi sie zgodzi, ze mamy nieudolnych urzednikow i prawo tworzone jest glupie. Chyba, ze chodzi o ograniczenia predkosci, wtedy prawo juz ma sens, jest zawsze
Mając pierwszeństwo dalej możesz zginąć na drodze, dlatego trzeba myśleć za siebie i za innych. Jazda 30 ponad limit nie pomoże ci w poprawnym rozpoznaniu zagrożenia.
Co do 30 km, mógłbym napisać, czemu nie jeździsz 20?
Oznakowanie skrzyżowań w Polsce jest idiotyczne, tu się zgodzę, stopy w miejscach gdzie nie są konieczne, z drugiej strony ustąp pierwszeństwa, w miejscach gdzie g---o widać