Aktywne Wpisy
MarcelFerry +655
Płaciłem 32% podatku na umowie o pracę, bo przekroczyłem ten nieludzki próg podatkowy - nie gwarantowało mi to nic, jakieś kilkaset złotych zasiłku jakbym stracił pracę. Nie mam własnego mieszkania i wynajmuje, powoli zbieram sobie na wkład własny...
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie
mickpl +553
Oczywiście, rozumiem doskonale entuzjazm pana posła. Wytłumaczę na jego przykładzie. Pan poseł ma 4 dzieci. Projekt zakłada, że taką osobę nie obowiązuje kryterium nieposiadania mieszkania. Nie ma też limitów dochodów. Pan poseł będzie więc mógł sobie wziąć 800 koła na 0% i kupić kolejny kwadrat, a ma już dwa XD
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Bo wiecie, że ta dewaluacja kredytu przez inflację to najpierw rozpoczyna się dewaluacją comiesięcznych wpływów i wzrostem wydatków.
Będą niestety i tacy, którym wypłata się zdewaluuje o -100%.
Także z tym nienadpłacaniem kredytu to może nawet dobry ruch (lepiej zachować płynność), ale idę o zakład, że podejście ,"jakoś to będzie" pomogło przewalić wszystko na gofry w Mielnie.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
I chciałbym to wreszcie podkreślić bo wielu tu chyba tego nie rozumie.
My tu nie pastwimy się nad ludźmi, którzy wzięli kredyt aby mieszkać w swoim własnym pierwszym mieszkaniu, wręcz przeciwnie
Nic nie stoi na przeszkodzie aby sprzedać mieszkania i wyjść z inwestycji.
Problem jest taki, że wielu się już przyzwyczaiło do komfortowej sytuacji i ciężko im przyjąć na klatę stratę i
Spytaj kredyciarza, czy ma kake w majtkach? Kupke? G*wienko czy ma? Ciepla kake? Czy sie boi?
Ech opie...
No ceny jeszcze nie zaczęły spadać, poczekaj ze świętowaniem jak zobaczysz te ponad 20% o którym piszecie od ponad dwóch lat. Jak ceny spadną poniżej cen z okresu jak Majk chciał kupić mieszkanie to was wszystkich przeproszę za nazywanie was farmazoniarzami