Wpis z mikrobloga

#heroes3 #heroesofmightandmagic3 #tysiacmaph3

609-1=608

Pirate's Utopia XL 130% Cove Corkes

Testowania miasta the Cove z HOTA ciąg dalszy. Miasto jest całkiem niezłe, chociaż mega rewelacji nie ma; straszliwym problemem wydaje się być drewno, którego wymaga tony; podobnie jest z kamieniami. Przypomina więc nieco zamek.

Wybrałem losowo bohatera, taki pseudo Crag-Hack; dostawał względnie niezłe skille, chociaż taktykę tylko dzięki szczęściu - wygląda na to, że nie jest to popularny skill u piratów.

Co do samej mapy, to jest dość przeciętna, podbiłem komputerowego gracza koło mnie, następnie kolejnego; próbowali odbijać zamki, ale obrona na mapach morskich jest dość łatwa - bo widać z której strony płyną. W przypadku kilku miast udało sie obronić "o włos", głównie dzięki przerzucaniu posiłków z dwóch miast na 1 komputerowego przeciwnika. Wrodzy bohaterowie mieli niezłe staty, ale udało mi się ich ukatrupić zanim coś zdziałali.

The Cove zdaje się być całkiem nieźle zbalansowanym miastem; piraci, roki i nixy to bardzo dobre jednostki; na razie nie mam opinii na temat węży i czarodziejek. 1 poziomowy odpowiednik rusałek jest beznadziejny, ale pozwala na różne magiczne taktyki w których lubują się Rosjanie.

Patch 1.32 poprawił sporo crashy
fledgeling - #heroes3 #heroesofmightandmagic3 #tysiacmaph3 

609-1=608

Pirate's ...

źródło: comment_UEebyjMDnhS9VdCQiAP3TmokfLkFGBS0.jpg

Pobierz
  • 4
@fledgeling: według mnie roki (tak samo jak gryfy z zamku i pegazy z bastionu) to bezużyteczne ścierwa. czarodziejki są dosyć fajne bo rzucają zatrucie jak od ulepszonych ważek z cytadeli i na następnym ataku jeszcze coś, a węże są dosyć cienkie, jako specjalny efekt mają zatrucie jak wyverna królewska z cytaledi
@Franek666: roki przypominają nieco wilki ze strongholdu, bo atakują podwójnie; mają mało HP, ale zadziwiająco zdają się dawać radę.. jeśli zaatakują pierwsze. Bohaterowie też tak wyglądają -> rośnie im głównie atak; więc mass haste + artefakty zwiększające szybkość to przyjaciele tego zamku.

Czarodziejki na początku bardzo mnie odrzucały (mało HP) i wydawało mi się, że są gorsze od piratów z 3 poziomu; teraz nie mam opinii.

Swoją drogą, nie mogli zrobić