Jestem programistą z kilkuletnim expem w dotnecie. W pracy przez najbliższy czas będę mieć jeszcze gówno taski do klepania, co całkowicie zabija moja kreatywność i chęć do życia. A więc pytanie do was:
jakie technologie, jakie języki itp chodzą wam po głowie, żeby się nimi pobawić ale po prostu nie macie czasu?
Potrzebuję jakiejś odskoczni, myślałem o golangu lub ruscie tak aby zrobić coś kreatywnego, po stymulować trochę umysł, niekoniecznie w tej samej technologii którą mam na codzień.
@WypadlemZKajaka: potwierdzam, ja szukam czegoś żeby w godzinach pracy (i tak się dużo #!$%@?) porobić coś kreatywnego, jak tylko klepie gówno crudy to wyssysa że mnie to tak energię, że po pracy jestem wykończony.
Też siedzę w dotnecie 6 lat. O dziwo najbardziej zajarała mnie nauka Elixira(+Phoenix). Funkcyjne języki dosyć mocno poszerzają horyzonty, a Elixir jest naprawdę przyjemny i korzysta z dobroci BEAMa. Polecam talk z GOTO 2019 The Soul of Erlang and Elixir żeby zobaczyć co oferuje BEAM.
@chlop784: Jeżeli masz czas w pracy i chcesz porobić coś innego niż klepanie crudów w C# to zainteresuj się chmurą. Dla .NET to Azure będzie najlepszym wyborem. Porobisz co innego niż klepanie kodu i przy okazji podniesiesz swoją wartość na rynku pracy. Większość ofert dla .NET Developerów ma w wymaganiach znajomość Azure. Jeśli nie wiążesz swojej przyszłości z programowaniem niskopoziomowym to nie widzę sensu, żeby tracić czas na uczenie się Rusta.
jakie technologie, jakie języki itp chodzą wam po głowie, żeby się nimi pobawić ale po prostu nie macie czasu?
Potrzebuję jakiejś odskoczni, myślałem o golangu lub ruscie tak aby zrobić coś kreatywnego, po stymulować trochę umysł, niekoniecznie w tej samej technologii którą mam na codzień.
#programista15k #programowanie
Komentarz usunięty przez autora
@chlop784: A od kiedy programowanie ma byc kreatywne? Nie ma nic gorszego niz kreatywny programista.
A jak nie frontend to Python.