Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Cześć. Mając 25 lat udało mi się odłożyć 50 tysięcy złotych. Dla jednych być może mało dla innych dużo. Ja uważam, że spora suma biorąc pod uwagę, że od 4 lat mieszkam i utrzymuję się sam. Wiem, że mieszkania za to nie kupię, domu również. Chciałbym zapytać w co zainwestowalibyście taką sumę pieniędzy? Myślałem o zakupie działki, ale działka budowlana w takiej cenie jest raczej nie do dorwania. Inwestycja w kryptowaluty, inwestowanie na giełdzie ect. odpada. Kompletnie się na tym nie znam i nie chce się znać.
#inwestowanie #inwestycja

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #635f9f029ab149d41b711479
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kimikini: A kto mówi o działce przy mieście powiatowym, może wystarczy kupić jakąś działkę na wsi, ceny takich działek raczej nie powinny spadać bardziej niż to co inflacja może zabrać ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
50k i inwestycje w dzialki XD chyba zera ci zabraklo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kimikini: ze spokojem można w dzisiejszych czasach dostać działkę na jakiejś wsi za 50k i to nawet w jakiejś wsi z 30km od miasta wojewódzkiego z ceną 50-60 zł za m2
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: to zależy na ile chcesz zamrozić kasę pamiętaj, że ziemia to inwestycja długofalowa. Ja z takim bürdeten zastanowił bym się nad zakupem garażu za te pieniądze może nawet uda się dwa kupić. Pierwszy plus kasa zabezpieczona przed inflacją a drugi za jeden około 200zł wskoczy więc około 5% rocznie
  • Odpowiedz
ze spokojem można w dzisiejszych czasach dostać działkę na jakiejś wsi za 50k i to nawet w jakiejś wsi z 30km od miasta wojewódzkiego z ceną 50-60 zł za m2

@Positano1: ale wytłumacz mi jaka to jest niby inwestycja? On jak będzie potrzebował kasy to tego nawet za 40k nie sprzeda w rok xD
  • Odpowiedz
@Pozytywny_gosc: naucz się czytać to będziesz wiedział. Nikomu tutaj nie napisałem że ma kupować działki za 40 k jako inwestycję tylko odpowiedziałem gościowi który twierdził żeby kupić działkę to trzeba mieć pół miliona xD więc powtórzę jeszcze raz nie nie trzeba mieć pół miliona żeby kupić działkę. Na jakiejś wsi z dala od zabudowy jesteś w stanie kupić działkę za 50 k a nawet mniej.
  • Odpowiedz