Aktywne Wpisy
SocialM_Center +172
Piękne to było wystąpienie. Nie zapomnę go nigdy. A czego sobie życzę? Jeszcze lepszego wystąpienia Pana Grzegorza Brauna. Dzień dobry wszystkim i szczęść Boże.
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa #polityka
#dziendobry #konfederacja #polska #braun #bekazlewactwa #polityka
YoloBolo +80
Cena 1,8 mln zł. W ogłoszeniu 1,89 mln zł i na pierwszej rozmowie pośrednik już zszedł do 1,8mln zł.
Ale prowizja dla pośrednika mnie mocno zniechęciła. Promocyjne 2,5% + VAT (Wie Pan, normalnie bierzemy 3%).
Mam zapłacić 55 tys zł tylko za to, że mi pośrednik pokazał mieszkanie.
Tej branży należy się srogi #!$%@?.
#trojmiasto
#nieruchomosci
Czasami jest tez tak,ze ktos mieszka np. w Niemczech,a ma mieszkanie w Wawie i chce je sprzedac- wyobrazasz sobie,zeby ktos codziennie jezdzil z Niemiec,zeby pokazac chałupę?
@DanielVideo: a rynek na to: większość ofert jest agencyjna i co nam pan zrobisz? Zgadzam się, że to rak i że tak to nie powinno wyglądać, ale niestety tak to wygląda, czyli musi się i opłacać i sami ludzie muszą jednak z tego korzystać.
@awful2: To nie płać. Każdy wycenia swoją robotę tak jak chce. Albo dostanie to, albo nie.
@DanielVideo: Do tej pory podaż nie nadążała za popytem. Na tę chwilę balans się nieco wyrównuje więc i pośrednicy będą musieli podnieść jakość usług.
Objawi się to na pewno poprzez:
- walkę o
Ale co ma do tego kupujący który średnio ma wyłożyć 20k za to że ktoś mu otworzy drzwi...
@Jarek_P: Ja nieruchomości nigdy nie sprzedawałem i nie kupowałem, więc to może inny rynek. Ale ze sprzedaży innych rzeczy wiem że jak ktoś jest konkretny i nie zadaje za
Co to w ogóle za agencja? White wood? Partners,
@awful2: Tylko czego się złościsz? Ja kupuje jabłka od rolnika, ale na sklepik się nie denerwuję.