Aktywne Wpisy
Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Cena 1,8 mln zł. W ogłoszeniu 1,89 mln zł i na pierwszej rozmowie pośrednik już zszedł do 1,8mln zł.
Ale prowizja dla pośrednika mnie mocno zniechęciła. Promocyjne 2,5% + VAT (Wie Pan, normalnie bierzemy 3%).
Mam zapłacić 55 tys zł tylko za to, że mi pośrednik pokazał mieszkanie.
Tej branży należy się srogi w------l.
#trojmiasto
#nieruchomosci
@Fearaneruial:
papierologie, to ogarnia posrednik finansowy, ktory pracuje za duzomniejsza
Na trojmiejskim rynku jest tak samo jak w każdym większym mieście, na rynku wtórnym i pierwotnym jest ciężko, większość transakcji do 500 tys lub transakcje segmentu premium.
@Fearaneruial: mi to notariusz ogarnął cała papierologię, to nie wiem po co miałbym płacić za to pośrednikowi skoro za notariusza i tak musiałbym zapłacić. Tak mi znajdowali mieszkanie, że mi proponowali te same oferty które widziałem
Agencje, pośrednicy to rak
12 lat kupiłem w starej kamienicy na Śląsku mieszkanie korzystając z usług pośrednika.
W trakcie generalki wezwałem Tauron aby odłączył mi masę (w mieszkaniu były stare piece kaflowe przerobione na prąd) okazało się że poprzedni właściciele mieli podpięcie prądu na "lewo". Tauron wyliczył sobie straty na rzecz skradzionego prądu na około 20k i wezwanie do zapłaty xddd
Kontakt z agencją: Niestety my nic w tej