Mój kumpel od wielu lat wyznający #narkotykizawszespoko od 3 dni jest warzywem. Normalny 35 letni typ, który od raz na pare tygodni weźmie kwasa, pare razy tygodniu zapali jointa. 3 dni temu po powrocie od dilera poszedł z moim bratem zapalić blanta. Po godzinie zaczęła go bolec głowa. Potem stał się całkowicie niepoczytalny i bez powodu złamał mojemu bratu telefon. Teraz jego dziewczyna jest cały czas przy nim i pisze mi ze tylko gorzej. Nie potrafi powiedzieć dwóch zdań co by miały sens i ciagle majaczy, wciąż jest niepoczytalny a my się martwimy i mamy nadzieje ze to nie trwałe. A jeszcze tydzień wcześniej zachęcał mnie bym tez wziął trochę na swoją depresje. #narkotyki #zdrowie
@szpongiel: stary, bierz sobie co tam chcesz, jak dla mnie to możesz się raczyć i płynem do kibla. Ale negować prosty fakt, że narkotyki zabijają to trzeba nie mieć rozumu.
@MichelDeProteina: nie mieć rozumu to trzeba aby negować fakty. Fakty, mianowicie, że w umiarze narkotyki wcale nie zabijają ani wcale nie "zawsze kończy się to tak samo".
Akurat marychę okazjonalnie używa masa ludzi, w tym na wysokich stanowiskach, ludzie którzy
@ToksycznySocjopata: Ćpuny to normalne osoby, które potrzebują pomocy. Poczytaj o tym jak Portugalia poradziła sobie że swoim ogromnym problemem narkotykowym. W skrócie: zrobili zwrot o 180° dotychczasowej polityki wykluczenia, wyszydzania i karania, do współczucia, leczenia i depenalizacji. Obecnie w kraju w którym posiadanie nawet najcięższych narkotyków nie jest karalne, praktycznie nie ma ich użytkowników.
@573188224813358837318: jeszcze lepszy albo równie dobrym przykładem tego jest Szwajcaria, gdzie był narastający problem heroinistów,
@Tymariel: Raz na pare tygodni kwasa? Jeśli kilkanaście razy w roku bierze kwasa to organizm się uodparnia/zwiększa tolerancje. Także Twój kolega bierze kwasa i nie odczuwa praktycznie nic.
Byłem na południu Portugalii. Nie widziałem ćpunów na ulicach, nie wiem jak jest w Lizbonie. Na pewno są ludzie zażywający, ale spadek o 60% na przestrzeni kilku lat robi wrażenie. W każdym innym kraju użycie opiatów się rozkręca
@573188224813358837318: W Lizbonie znośnie, ale z tym co w Porto nie spotkałem się w Europie nigdzie, a swoje widziałem. Nie kwestionuję tego, że zmiana podejścia jest słuszna i przynosi rezultaty (patrz: Szwajcaria), tylko
@Tymariel: Tak, znam też takie przypadki. Jeden mój bardzo dobry przyjaciel, kuzyn mojego wujka, ale młodszy od niego, w moim wieku mniej więcej - 30 lat - na jednym koncercie w Warszawie kilka lat temu, chyba to był kult albo Kazik, nie pamiętam już, zapalił blanta z jakimś kompletnie obcym kolesiem. Po ok. 2 godzinach zamienił się w serdelka. Normalny taki zawinięty w folię - serdelek. Serio. Już nigdy nie był
Właśnie się rozstałem po 5 latach związku. Czuję się #!$%@?, ale myślę, że tak będzie lepiej. Kiedyś zbiorę siły i może napiszę coś więcej na ten temat. #zwiazki
Normalny 35 letni typ, który od raz na pare tygodni weźmie kwasa, pare razy tygodniu zapali jointa.
3 dni temu po powrocie od dilera poszedł z moim bratem zapalić blanta. Po godzinie zaczęła go bolec głowa. Potem stał się całkowicie niepoczytalny i bez powodu złamał mojemu bratu telefon.
Teraz jego dziewczyna jest cały czas przy nim i pisze mi ze tylko gorzej.
Nie potrafi powiedzieć dwóch zdań co by miały sens i ciagle majaczy, wciąż jest niepoczytalny a my się martwimy i mamy nadzieje ze to nie trwałe.
A jeszcze tydzień wcześniej zachęcał mnie bym tez wziął trochę na swoją depresje.
#narkotyki #zdrowie
@MichelDeProteina: nie mieć rozumu to trzeba aby negować fakty. Fakty, mianowicie, że w umiarze narkotyki wcale nie zabijają ani wcale nie "zawsze kończy się to tak samo".
Akurat marychę okazjonalnie używa masa ludzi, w tym na wysokich stanowiskach, ludzie którzy
@573188224813358837318: jeszcze lepszy albo równie dobrym przykładem tego jest Szwajcaria, gdzie był narastający problem heroinistów,
@573188224813358837318: W Lizbonie znośnie, ale z tym co w Porto nie spotkałem się w Europie nigdzie, a swoje widziałem. Nie kwestionuję tego, że zmiana podejścia jest słuszna i przynosi rezultaty (patrz: Szwajcaria), tylko
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@severnight: po trzech to juz i tak nie ma znaczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@Tymariel: z takimi rzeczami jedzie sie OD RAZU na SOR/pogotowie. Zycze mu lepszych wrogow bo rodzina nie zdala egzaminu