Aktywne Wpisy

Soothsayer +9
słuchawki z najlepszym ANC bez podziału na kategorie wagowe i finansowe no bez żadnych kompromisów to...?

rdk88 +765
źródło: 1000039889
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000039889
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Informacje „startowe” - o sprzęcie i przygotowaniu do nauki (swiftplaygrounds oraz dwie książki):
Sprzęt:
-Nie chciałem się bawić w emulowanie maca, a zawsze miałem windowsy, więc kupiłem najzwyklejszego MacBook Air M1 od polecanego tutaj na wykopie CAR4VIP z allegro. Na początek wystarczy.
-Do tego dokupiłem HUB 5in1 Baseusa - działa super
-Podłączyłem drugi monitor, miałem starego BENQ GW2250, wystarczy.
-Na ekranie macbooka wyświetlam kursy, drugi monitor jest "roboczy"
-Klawiatura Magic Keyboard, kupiłem na olx używkę 3 miesięczną za 250 pln. Generalnie lepsza byłaby duża, teraz wiem, że mogłem od razu kupić tę większą, ale póki co zostaję z tą. Może na święta sprawie sobie prezent w postaci lepszej klawiatury.
-Myszka a4tech bloody - używam od zawsze tej myszki więc musiałem też ją podłączyć tutaj.
-Słuchawki edifier, używam jak jest w domu głośno i nie mogę się skupić.
-Jest jeszcze timer - używam go do mierzenia czasu żeby być zorientowanym jak to wychodzi czasowo.
-Do ekranów skręciłem sobie podstawki z drewna, aby było wyżej. W zasadzie to je miałem, używałem wcześniej w innych celach, dlatego też są nierówne.
Przygotowanie do nauki:
-Kupiłem na olx dwie książki ze zdjęcia za 25 pln łącznie. Są one stare - z 2016 i 2017 roku. Na samym początku, to było jakoś w wakacje przeczytałem z nich odnośnie składni, konstrukcji języka i odłożyłem.
-Pierwszym mega dużym dla mnie krokiem, który poczyniłem było zainstalowanie SWIFT PLAYGROUNDS i przerobienie całego materiału. Wydaje się, że jest to dla dzieci, ale super na najprostszych przykładach pokazało jak co działa. Przerobiłem cały materiał w sierpniu. Zajęło mi to około 2-3 tygodni, nie spieszyłem się, jak czegoś nie wiedziałem to czytałem jak co działa. Zrobiłem Learn to Code 1 i 2. Na YT jest jeden gość, który przerobił cały ten materiał i to nagrał. Czasem jak miałem z czymś problem to sobie pomagałem.
Tak wyglądał mój absolutny początek, po tym byłem gotowy na kurs. Fajnie wyszło, bo w bardzo prosty sposób poznałem podstawy i nie musiałem zaczynać od kompletnego zera.
#naukaprogramowania #ios #swift
źródło: comment_1666637474tGU1TGiU2VWtfb4KMZL0kH.jpg
Pobierzźródło: comment_16666375088rUNlEUuNLMHaZdDsojrCL.jpg
Pobierz[