Wpis z mikrobloga

@Marmite: Spoko, aktualnie walczę z testami, by również pod FF się dobrze wykonywały. IE jeszcze nie testowałem (9+, niżej uważam, że nie ma sensu robić by też działało).
@Hauleth: Podział plików wydaje mi się dosyć dziwny. Właściwie nie wiem w jakim celu jest (tzn zazwyczaj do osobnego pliku wydziela się osobny moduł, a nie tak jak tutaj dodanie event listenerów), przeglądam sobie plik confirm.js i widzę jakieś odwołania do funkcji matches czy confirm i teraz muszę szukać właściwie gdzie one siedzą i co robią.

csrf.js, linijka 13

origin = a.href.split('/', 3).join('/');
taki trochę magic number ta trójka, nie sądzisz?
@Marmite:

confirm
to funkcja wbudowana w przeglądarkę, więc ciężko bym ją sam definiował.

Co do

match
to to jest czysty polyfill na

matchesSelector
, która jest cały czas przedrostkowana w każdej przeglądarce, a nadpisywanie

Element
to raczej zły pomysł.

Cała ta funkcja jest dość magiczna ;)

Co do podziału plików to jest on zrobiony ze względu na funkcjonalność. Co do dodawania event listenetrów to jest to zrobione, by umożliwić kompatybilność z
confirm to funkcja wbudowana w przeglądarkę, więc ciężko bym ją sam definiował.

@Hauleth: O rany, TEN confirm! Zapomniałem na śmierć że takie cuś istnieje.

Co do match to to jest czysty polyfill na matchesSelector, która jest cały czas przedrostkowana w każdej przeglądarce, a nadpisywanie Element to raczej zły pomysł.

Ludzie dzielą się na zaciekłych przeciwników rozszerzania wbudowanych obiektów oraz na tych, którzy nie widzą w tym nic złego. Ja nie widzę
@Marmite: Rozszerzanie natywnych obiektów - spoko. Rozszerzanie obiektów hosta - zuo. Wytłumaczenie.

Tak ten confirm. Ja go nie definiuję, bo zostawiam jego nadpisywanie już użytkownikowi gdyby chciał customowe wiadomości.