Wpis z mikrobloga

Muszę się pochwalić degustacja wędlin z poprzedniego wpisu. Na ten moment nogę powiedzieć ze peklowanie na sucho minimum 14 dni daje najlepsze rezultaty bo karkówka mimo przerostów wyszła mega krucha (moja była w lodowce około 3 tygodni, dokładnie nie pamietam).
Boczek peklowal się 10 dni i jest mniej kruchy ale tez super.
#wedliny #wedlinydomowe #mieso #gotujzwykopem #jedzzwykopem #jedzenie #pokazjedzenie #diy
d.....s - Muszę się pochwalić degustacja wędlin z poprzedniego wpisu. Na ten moment n...

źródło: comment_1666130247ocq5TEr6WMCOPU8ETWp3Ii.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dildo-vaggins:
Trochę zaskoczenie bo baleron nawet na mokro i z nastrzykiwaniem potrafi być nadal sztywny. Ale ten jest super przerośnięty. Ja zamówiłem na jutro gruby boczek. Może słonina też się znajdzie.

Z ciekawości w jakich temperaturach wędziłeś? O ile pamiętam 6h?
  • Odpowiedz