Aktywne Wpisy
KingaM +95
Byłam na świniobiciu i tęsknie za tym klimatem, jako dzieciak, pamiętam to jeszcze z czasów przedunijnych, kiedy można było na legalu ubić świniaka. Upalny letni dzień na gospodarce. Tucznik został zaklinowany w dwie stare stalowe kraty od klatki dla świniaków i oczywiście kwiczał w niebogłosy, bo czuł, co się święci. Wujo ciapnął mu gardło, a krew łapali do garnka na kaszankę. Potem było oparzanie martwego świniaka i skrobanie. Najdłużej trwało patroszenie i
belfegorrrr +104
#sasiedzi nie wiedziałem, że powoduje wzajemną dezorganizację parkując na ogólnodostępnym miejscu na parkingu wspólnoty xd
#jezus
Komentarz usunięty przez autora
@bakter brakuje tylko 100 kg nadwagi ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
It is tempting to think that Lemaître’s deeply-held religious beliefs might have led him to the notion of a beginning of time. After all, the Judeo-Christian tradition had propagated a similar idea for millennia. Yet Lemaître clearly insisted that there was neither a connection nor a conflict between his
@Trybun_Plebejski W tej chwili nie mam, czytałem kiedyś. Zresztą bądźmy dorośli. Rozumnemu człowiekowi nie potrzeba badań, żeby wiedzieć, że całun to bujda xd
Swoją drogą byłem zaskoczony, jak środowisko naukowe potrafi manipulować dla wiary. Przy cudzie w Sokółce też ponoć byli profesorowie co tkankę sercową w hostii znajdywali.
15 - 100 letniej pracy?
Piętnaście-sto letniej
@CipakKrulRzycia: faktycznie ładnego młoda ma ryja, nie dziwię się duchowi świętemu, że ją wyrumpotał
@Piastan: Którego?
@jan_zwyklak: To chyba Judasz mu luja ogłuszacza sprzedał i tak mu zostało ( ͡° ͜ʖ ͡°)