Wpis z mikrobloga

To chyba widzisz jak się zachowuje skoro się z nią spotkałeś xddd

@podomka: na początku borderka (albo border) to są wymarzeni partnerzy, wyda się że wygrałeś w matrymonialnego totka i zawsze będzie pięknie. Aż w czymś podpadniesz (np. uzna że się krzywo spojrzałeś. Albo po prostu się nudzi) i jazda z awanturą i manipulacjami. A potem reset i tak w kółko. Więc nie przekonuj ludzi na tematy na które nie masz
@Mixxer5: Przecież to wszystko można przepracować. Zależy na jakim etapie terapii jesteś. Wystarczy zmiana pewnych wzorców i nawyków. Bdp tez trochę wycisza się w wiekiem. Wszystko zależy od indywidualnego przypadku. Szkoda skreslac osobę tylko dlatego, ze ma taka diagnozę.
@podomka: kiedyś zapytałem znajoma (terapeutka z 20+ letnim doświadczeniem) czy pchać się w relację z kobietą która ma bordera, powiedziała żebym uciekał póki mogę. Nie posłuchałem( ͡° ͜ʖ ͡°). Oczywiście po czasie stwierdzam, że miała rację. Osoba z borderem po terapii nadal będzie osoba z borderem która jest nauczona jak sobie z borderem radzić i ma przepracowane pewne rzeczy. Czy będzie ta wiedzę stosować to zupełnie inna
@dhg666: Przeciez nie wszystkie przypadki są takie same. A sam bdp można leczyć. Nie chce mi się wierzyc, ze w ciągu 10 lat spotkałeś 4-7 kobiet z bdp. Raczej z Tobą cos jest nie tak. Bdp nie jest tak powszechny.
@hiszpanwkoszuli: #!$%@? Ci łeb, nie warto. Ale jak się nie zakochasz to możesz poruchać i #!$%@?ć ją jeszcze bardziej. Ważne żeby nie #!$%@?ła Ciebie bo już nigdy żadnej nie zaufasz. Tylko peklowanko bro, każdemu taka laska może #!$%@?ć głowę. A najlepiej nie tykaj.
@hiszpanwkoszuli: Tak, spotkałeś 4 osoby z borderline w ciągu 3 miesięcy. Seems legit gdyby nie statystka xd „Badania epidemiologiczne dostarczają różnych danych dotyczących częstości występowania osobowości borderline. Jedni autorzy szacują, że wskaźnik ten w populacji ogólnej w społeczeństwach europejskich i amerykańskim wynosi 0,7–1,8%. Inni wskazują przedział 0,2–2,8% populacji ogólnej.”