Wpis z mikrobloga

@51431e5c08c95238: Trochę mnie to śmieszy. Coś czuję, że ten biedny Intellij, do którego co generację doklejają nowe ficzery stał się takim code maze, spaghetti, że musieli napisać nowy IDE od podstaw.

Żeby nie było, podziwiam Intellij, ale czasem mnie wkurza jak w kolejnych wersjach są niepoprawione błędy, nowe błędy i nowe super ficzery, z których nie będę korzystać.

• Odpowiedz
Prawie mnie przekonali tym:

We built Fleet to be a fast and lightweight text editor for when you need to quickly browse and edit your code.

A potem się okazuje że trzeba mieć jeszcze:

Fleet
  • Odpowiedz
@mrq: dla mnie dalej żartem jest to, że jetbrains toolbox żre 0.5 gb ramu xd bo tak, czasami chwalą się, że poprawili to, ale jest jeszcze gorzej
  • Odpowiedz
@Saly: tego nie wiedziałem :) thx

Najgorsze jest to że skoro już mają taki launcher to będą cisnąć w jego używanie. Podejrzewam że w końcu przyjdzie taki dzień że nawet pycharma bez tego się nie uruchomi. Wtedy będę już musiał szukać czegoś lżejszego.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@51431e5c08c95238: ciekawe jak dodawanie interpretera dla pythona w wsl. Rok temu wypuścili lekkiego dataspella do edycji ipynb i nie ma tego ficzera w odróżnieniu do zwyklego pycharma. Nie rozumiem po co robić 5 różnych tooli do jednego języka zamiast poprawić kombajn żeby dobrze śmigał w każdym przypadku
  • Odpowiedz