Wpis z mikrobloga

Testuje przelew Instant SEPA na FTX przez Revolut. Po wpisaniu danych i próbie wysłania, Revolut zgłasza, że to konto zostało oznaczone jako podejrzane i że ten przelew jest bardziej niebezpieczny niż 99% ich przelewów. Potem miałem jakieś animacje z informacjami o oszustwach, nie mogłem tego pominąć (chyba z 5-6 różnych plansz z informacjami). Na końcu kliknąłem dalej i potwierdziłem, że chce wysłać na to konto.

Kasy jeszcze nie mam, więc to nie jest takie natychmiastowe jak w przypadku Coinbase, ale chyba dojdzie, co? Przecież Sam Bankman-Fried by mnie tak nie oszukał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kryptowaluty #bitcoin
CzulyTomasz - Testuje przelew Instant SEPA na FTX przez Revolut. Po wpisaniu danych i...

źródło: comment_1665515006Rrtb3V8oQdMzYL5kIE2VNS.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dd350: mam nadzieje, ze uda im sie naprawic ten real-time bank transfer, bo to było eleganckie rozwiązanie. Te 10h czekałes od momentu puszczenia przelewu, czy od momentu napisania do supportu?

Generalnie jak czytam, to przez ten Instant Sepa ludzie mówią, że po kilku godzinach mają jakos hajs.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@CzulyTomasz: zawołaj jak to się skończy bo za parę dni wjeżdża mi wypłata i czas na comiesięczne ładowanko na spocie ftx, a też namiętnie używałem tego real time bank transfer
  • Odpowiedz
@CzulyTomasz: nie ma fee jeśli twoja karta jest w USD, ta z revoluta powinna działać jeśli masz USD na koncie to pobierze najpierw USD
Ja wpłacałem kartą MC w € i mój bank przewalutował € na USD po niższym kursie
  • Odpowiedz
@CzulyTomasz: podejrzewam że doładowanie kartą z jakiegoś polskiego banku to nie dość że przewalutują po niekorzystnym kursie to jeszcze nalicza opłatę za transfer USD z 50zł mniej więcej, zależy od banku, ciekawe w których bankach nie ma takiej opłaty
  • Odpowiedz
@JuzTuKiedysBylem: @dd350: @TRUESHOCK: @plaisant: @rysiekryszard: lol, sam się oscamowałem.

Dziś z rana dostałem ticketa od supportu (sami napisali), że kasa wpłynęła od Revoluta, ale nie mają potwierdzenia na stronie FTX, żebym uzupełnił na tej stronie z walletem. Jak korzystałem z lapka, to umknęło mi, że tam na samym dole jest przycisk "Register Deposit", a nie tylko same dane do przelewu. Po wciśnięciu
  • Odpowiedz