Wpis z mikrobloga

@Czerwony_jak_WIG20: Nie polecam makreli. Bardzo tłusta jest. Mnie smakuje Dorada. Można usmażyć w całości (bez bebechód of course) lub upiec w piekarniku. Mało ości a jak już to duże, smak przedni, bez konieczności ładowania przypraw. Wystarczy cytryna albo oliwa+czosnek.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Czerwony_jak_WIG20: nie ma takiej ryby która jest najjjj.. jeden nie zje słodkowodnej bo często w porównaniu z morskimi mogą mieć aromat wody w której pływają. Inny będzie zachwycał się tłustym karpiem. Raczej testuj sobie i proponuję kupować w rybolu lub jak masz możliwość świeże lokalnie. Ważne też jest poprawny proces przygotowania i smażenia. Ja lubię karpia, mientusa, lina, sielawę, sandacz.. inne popularne słodkowodne ryby to najlepiej smażone z octu