Aktywne Wpisy
mookie +49
Nie rozumiem ludzi pchających się obecnie do największych miast w Polsce jak #warszawa #krakow #gdansk #wroclaw, gdzie ceny mieszkań #!$%@?ło po 13-15k z metra a za wynajem kawalerki trzeba płacić 4k plus rachunki, podczas gdy w powiecie spokojnie kupi się spore 3-pokojowe mieszkanie za 350k, gdzie można spokojnie żyć i planować rodzinę z dwójką dzieci płacąc przy tym jakieś psie pieniądze za ratę kredytu lub po prostu kupić za gotówkę jeśli
PodniebnyMurzyn +134
Pierwsza dycha!
Mój 23 bieg na początku przez pierwszych kilka biegów ciężko było mi zrobić 3 km przy tępie poniżej 7 minut.
Biegałem po 3-4 razy w tygodniu.
Cel w garmin coach, który miał być osiągnięty w 17 tygodni został osiągnięty w 4 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Będzie trzeba ustawic sobie wyżej poprzeczkę!
Ogólnie to mam dietę niskowęglowodanowa i to nie stanowi problemu przy bieganiu!
Ogólnie po zmianie obuwia z asics excite na Novablast 3
Przyspieszyłem o jakieś 40s/km obuwie tez wymusza delikatnie inna sylwetkę podczas biegania także mega na plus! Mam nadziej, ze nadal będą chęci do trudniejszych celów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jaki cel proponujesz?
bo ja na początek dyszka w 50min ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziś się czuje lekko zmęczony ale idę na trening planowy według zegarka Ok 5km wiec raczej powinienem dać radę. Ogólnie całe lato jeździłem dużo na rowerze wiec to na pewno pomogło w przygotowaniu organizmu.
@Sl_w_k_1: ja swoją pierwszą dyszkę zrobiłem w około 6 tygodni bez planów treningowych
No i pewnie masz poniżej 30 więc wiek też cie ratuje.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale Mirek nie szalej za bardzo bo jak mówią mądrzejsi regeneracja to tez część treningu.
A jak szukasz wyzwania to za dwa miesiące jest gezno
http://www.compass.home.pl/gezno/
Tylko musisz mieć kolegę i kompas żeby się nie zgubić. Limit czasu 8h kilometrów
Ja zrobiłem w 16 tygodni ale kolana bolą mnie raz w roku jak w drugim dniu rano muszę wstać po zrobieniu 30km w lesie by zrobić kolejne 30+km
@Sl_w_k_1: tu myślę że dużym czynnikiem wspomagającym jest tkanka mięśniowa początkująca tak jak u Opa wyżej w moim przypadku też była szybka redukcja tkanki tłuszczowej dużo roweru nawet jak byłem otyły oraz praca fizyczna jak na start to dużo mi pomogło. Kolega startował tak samo jak tylko z tą różnicą że on jest operatorem
Potem zacząłem biegać bez skladu i ładu i zaczęły mnie boleć kolana.
I dałem się spokój.
Pewnego dnia kuzyn pokazał mi książkę o bieganiu. I pierwszy i ostatni raz zrobiłem plan z tej książki.
Najlepsze jest że jak po 16 tygodniach nie byłem w stanie przebiec 5 km poniżej 30 minut.
Ale poszedłem na zawody