Wpis z mikrobloga

Pisałem już o opartej na kłamstwie kampanii Biedronki czy Lidla, że to akurat oni chronią polskie rodziny przed inflacja. Teraz pora na fakty. Wczoraj w Lidlu zauważyłem podwyżkę z dnia na dzień zupy krem pomidorowy z 4,99 zł na 5,99 zł. Czyli podwyżki o 20%. Przypominam, że inflacja aktualnie wynosi 17,2%. Mam nadzieję, że Lidl wreszcie skończy te swoje manipulacje, bo wcale nie chronią polskich rodzin przed inflacja tylko podwyższają ceny jak leci. Czekam jeszcze tylko jak podobny produkt, który oferuje Biedronka (cena aktualnie wynosi 4,94 zł) podrożeje z dnia na dzień o podobna kwotę, bo analogiczna sytuację mieliśmy z jogurtem Activia, który na początku podrożał z 1,70 zł na 1,89 zł, potem na 2,14 zł, a teraz kosztuje już 2,19 zl. Oczywiście ceny w Biedronce jak i Lidlu dorównywały sobie z dnia na dzien. #biedronka #inflacja
#lidl
niezdiagnozowany - Pisałem już o opartej na kłamstwie kampanii Biedronki czy Lidla, ż...

źródło: comment_1665031486muIXHboJ9AkNSOjmonaDf5.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@niezdiagnozowany: Rosną koszty to muszą też rosnąć ceny. Kiedy jak nie z dnia na dzień? Mają podnosić o 10gr co tydzień? Zmiana cen też kosztuje. Zresztą pracuje w handlu i jak dostawca sprzedaje drożej o 200 zł i sam sugeruje wyższa cenę to taka daje. Chyba, że mam promocje to i tak dam cenę aktualna i przecenę na tyle na ile mi się opłaca.
  • Odpowiedz
zauważyłem podwyżkę z dnia na dzień zupy krem pomidorowy z 4,99 zł na 5,99 zł. Czyli podwyżki o 20%. Przypominam, że inflacja aktualnie wynosi 17,2%.

@niezdiagnozowany: ale gruszki i mango premium poszły w dół więc się zeruje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz