Wpis z mikrobloga

@darqnies: weź sobie szablon cv europass, #!$%@? z niego 3/4 rzeczy, bo są niepotrzebne. Za to sam szablon bardzo czytelny. Zainwestuj 40zł w fotografa i wrzuć dobrą profilówkę na cv.
Wokół profilowki kod qr wywołujący twój numer telefonu. Nawet jak nie ogarną co to, to zapunktujesz bo zwrocisz uwagę.
Technikum? Wpisz, to bardzo pomaga. Zawsze to lepsze niż liceum - a teraz wygląda jakbyś nic nie miał. Reszta uwag jak wyżej.
  • Odpowiedz
  • 0
@darqnies idź na SOC z takim backgroundem, ew. porob coś więcej z pentestow i na juniora pentestera, bo takie szkolenia bez rzeczywistego egzaminu to wiesz co można z nimi zrobić.
Przygotuj CV pod konkretne stanowiska, np idąc na deva nikogo nie obchodzą te gownoszkolenia, idąc na sysadmina/cloudy to ten azure może być spoko.
Poszukaj pytań na soc itp i postaraj się nauczyć i zrozumieć odpowiedzi, podobnie z dowolną inną branża.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@darqnies: Ziom to bootcampy zniszczyły ten rynek, znajomy ma firmę co zatrudnia ~15 os, głównie jakieś analizy etc, czyli żaden software house, wystawił ogloszenie na junior front deva. W tydzień dostał UWAGA: 1000 cv xDD To się nie dziw, że ciężko przejść przez sito na juniora.
  • Odpowiedz
@darqnies: Siema Mirek, po pierwsze nie załamuj się. To kilka rad ode mnie:
1. Miej cv po angielsku przygotowane (może być na 1 stronie jak teraz, albo ciut szerzej i na 2,ale teraz też jest ok).
Te firmy często mają taki wymóg żeby było cv po angielsku.
2. AZ-104 to zajebisty atut, podkreśl to bardziej. Serio, to nie jest cert który zrobi byle maupa jak jakieś az900, niech to będzie ciut
  • Odpowiedz
@darqnies: wysyłaj na słuchawkę: helpdesk, customer support albo coś w ten deseń. Na administrowanie, DevOps czy cokolwiek pokrewnego nie ma szans. Może przy dobrych wiatrach jakaś gównofirma na testera manualnego albo wdrożeniowca cię weźmie. Jak chcesz administrować to zrob chociaż kilka kursów z aws, azure związanymi z tą tematyką bo tak to możesz najwyżej administrować tuszami do drukarki w mopsie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@darqnies: z dwu miesięcznym doświadczeniem to bym szukał bardziej jakiegoś stażu i złapać chociaż te pol roku w korpo za 3 brutto. I weź sobie darmowy szablon CV z Google docs.
  • Odpowiedz
@Morf: #!$%@? a moze nie ogarniam w szukaniu pracy i pisaniu cv? Bo jak widze ze narazie sie o to #!$%@?... Boze troche juz mam dosc.

Nienawidze tej pracy. Nudze sie w niej a grzebanie w kompach jest duzo ciekawszym zajeciem

Trzeci raz mowie ze gowno mnie obchodza projekty na githuba bo domowego laba tam nie wrzuce.
  • Odpowiedz
@darqnies: polecam szablony z pracuj.pl. Tam nawet możesz uzupełnić profil i będzie na przyszłość. Szkoła się przyda szczególnie żeby pokazać ze skończyłeś jakiekolwiek studia. Jakbyś był z Warszawy i szukał stacjonarnie, to może i bym mógł coś zaproponować, bo u mnie chyba będziemy szukać. Nie mniej pozostaje kwestia wynagrodzenia - jakiego się spodziewasz?
  • Odpowiedz