Wpis z mikrobloga

@A_Duda: Cv sam robiłęm to fakt żeby nie wyglądało jak każde inne - więc może i wygląda jak każde inne. Cv poprawiane przez rekruterkę :/

Stwierdziła że nie muszę dawać ukończoną szkołe, bo to jest zbędne. Pozatym skoro jestem technikiem żywienia to może i miała w tym trochę racji?

Firmy nie precyzują czy chcą w wersji po polsku czy po angielsku. Więc wysyłam im nieco zmienioną wersje tego. Zbędne rzeczy
  • Odpowiedz
@PedzacaGuma: i tak i nie, ja na start wynajmowałem pokój za 800zł, a zarabiałem coś koło 3k. Do tego jeszcze miałem samochód i garaż za niecałe 200zł. Więc zostawało 2k. 1k, na życie podstawowe, 500 na pierdoły i zabawę i 500 jeszce odkładałem. SKORO MI SIĘ UDAŁO TO KAŻDEMU POWINNO SIĘ UDAĆ XDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@A_Duda: To jest pryszcz, ja pracowalem za 700 zl zylem w zwinietej gazecie a na sniadanie jadlem wode z asfaltu, ale powiedz to tym nowym juniorom to nie uwierza ehh
  • Odpowiedz
@darqnies: Ważne, bo ktoś od razu widzi, że nie kończyłeś kierunkowych rzeczy. Dwa wiadomo jaki poziom edukacji skończyłeś. Rekruterki czasem p------ą od rzeczy więc bym się tak tego nie trzymał.

Firmy nie precyzują czy chcą w wersji po polsku czy po angielsku.

Jak wyślesz po angielsku będzie to raczej + niż -

Jeszcze raz przypominam. Nie staram się o pracę C# developera czy SOC. Interesuje mnie
  • Odpowiedz
@A_Duda:

@hdh3he3: 700zł?? LUKSUS

Powiedziałem 3k? Tak na prawdę to dopłacałem 300 aby móc pracować.
Pokój? Może tak to nazwałem, ale to była część zagrody dla świń.
Samochód? Pojazd flinstonów
  • Odpowiedz
@darqnies: między nami wykopkami to AZ-104 to chociaz zdałeś z uczenia się czy wykucia pytań dostępnych w necie ?

Jeśli chodzi o ADHD to wpisz w CV ale tak sprytnie. HR w dużym multi korpo się zeszcza ze szczęścia jak Cię zatrudni. Co prawda potem będę pierdo mowy o równych szansach ale ja bym to wykorzystał.
  • Odpowiedz
@piotrlionel: z uczenia się. W necie jest masa fajnych dokumentacji - książki, kursy wideo i strona microsoftu. Pomaga też fakt że tak samo jak AWS to tez posiada własny darmowy teir i jakiś dla studentów.
  • Odpowiedz
@darqnies:

wiesz co laczy twoje CV i rynek juniorski? oba ssa pale jak przydrozna prosytutka, jedyne co mozesz zrobic to poprawic CV, masz tutaj taki fajny, darmowy GENERATOR i zrob cos ludzkiego.

nic dziwnego, ze zostajesz odrzucany jak podajesz w edukacji jakies kursy. zainteresowania nikogo nie ineteresuja. i po co w ogole CV po polsku?
  • Odpowiedz