Aktywne Wpisy

annlupin +37
źródło: annlupin0099987
Pobierz
annlupin +4
a jakie muzyczki do wina wicowie
źródło: annlupin6789098
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin0099987
Pobierz
źródło: annlupin6789098
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mogę sobie wyobrazić alternatywny, lepszy świat z samodzielnym, neutralnym Krymem jako czymś w rodzaju Monako: hotele, kasyna, oligarchowie wywalający pieniądze. Ale nawet wtedy, co z Sewastopolem?
Nie wiem czy Ukraina robiła spisy ludności, albo miała obowiązkowy meldunek, bo jeśli tak, to powinno się użyć tych danych do określenia dopuszczalnych głosów.
Wszyscy przyjezdni nie powinni mieć tam prawa głosu.
Opcjonalnie, jeśli takich danych nie ma, to dopuszczeni powinni być jedynie ludzie z danego terenu o obywatelstwie podwójnym (Ukraińskim i
@stdmat: XDDDDDDD no pewnie, Rosjanie doskonale wiedzą, że bez problemu można sobie wrócić dowolną liczbę ludności – tak samo jak to miało miejsce np. podczas plebiscytów na Śląsku po I wojnie światowej.
To jest państwo, w którym od ośmiu lat toczy się wojna. Od lutego
100 lat temu istniały powszechne systemy ewidencji
@camelinthejungle: Oczywiście, że są. Systemy ewidencji ludności są CENTRALNYMI zbiorami danych. Co więcej to są systemy elektroniczne więc papierowe archiwa nie są tu wielce istotne. Żyjemy w XXI wieku, a ty tu argumentujesz jakbyśmy żyli w XIX.
No i co z tego? To nie znaczy, że te dane potem nie były wklepywane do systemu. U nas też meldunek uzyskujesz w urzędzie gminy, a potem
@IgorM: Misiu, czytaj ze zrozumieniem. Ja niczego nie odmawiam. Ja bym w ogóle była uszczęśliwiona, gdyby wszystkie państwa na świecie były neutralne. I zdemilitaryzowane, a jakże, bo wojna to straszne marnotrawstwo wszystkiego. Po prostu, nie wiem czy zauważyłeś, ale Ukraina jest obiektem agresji ze strony Rosji. I to się
A spisów powszechnych nie przeprowadzają od 20 lat, bo są za drogie.
Żeby nie było: nie podaję w wątpliwość prawdziwości tego, co piszesz. Ale w kontekście trwającej osiem lat okupacji i generalnego rozkładu struktur państwa miarodajne wskazanie, kto mieszkał w 2014 roku w granicach obwodów, zwyczajnie nie będzie możliwe. No i Ukraina to jest
@camelinthejungle: Przecież tak było przez tysiące lat.