Wpis z mikrobloga

@PrzeKomentator: u mnie w domu był od zawsze hejt na Rosję, nawet mama mnie poprawiała, jak mówiłam unikalny, zamiast unikatowy, bo to rusycyzm. Ludzie swoje, a politycy swoje, w tych warunkach nie było szczególnego uzasadnienia politycznego na całkowite odcięcie.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: a po za tym piszesz straszne bzdury. Od 89 roku każda partia podtrzymywała bliższe czy dalsze kontakty z Rosja. Nawet PO (tu pewnie szok), choćby umowa gazowa Pawlaka która jest kryminałem. Stosunki gospodarcze utrzymuje się z przeciwnikami, zobacz ze nawet za Brezniewa USA handlował z ZSRR, Ukraina tez kupowała surowce od Rosji. Cały hryja z gazem rosyjskim była taka ze Niemcy przez zakup dużych wolumenów taniego gazu od Rosji
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: w takim rozkroku są, z jednej strony rusofobia (pozytywne) z drugiej strony fascynacja ruskimi metodami na utrzymanie władzy w wersji light, które aktualnie stosuja Węgry. Ich wdrażanie, problemy z sądami, próby blokowania mediów, itd. powoduje te problemu na arenie europejskiej, dziwaczne kontakty z tymi LePenami i Orbanami.
  • Odpowiedz
@Beletch: Umowa gazowa to kryminał należy się PiSowi i panu który nie czytał umowy, Pawlak ratował co się dało z tego dealu. Jasinski do paki na 25 lat.

Pawlak wykupił Jamal na własność dzięki czemu można było robić rewers, plus Polska dostaje kasę za tranzyt.

PiS propaganda zjadła ci mózg.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: Mnie też rozbraja to flexowanie i sugerowanie że Polska to taki hehe pakerek przodujący w nienawiści do ruskich, tymczasem tak jak wspomniałeś od dawna próbowaliśmy się jakoś z nimi układać, a nasza prowincja pod względem mentalności to jest kropka w kropkę kacapska wieś, także mem ze spidermenami mocno xD
Jak już to najwyższe zasługi w hejtowaniu orków mają Finowie, oni ich nienawidzą na poziomie genetycznym.
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: na nasza ochronę dodam ze jesteśmy jednym z niewielu krajów gdzie antyrosyjskie są wszystkie partie od prawa do lewa pomijając jakiś polityczny plankton

Nawet partia antyeuropejska jak PiS jest jednocześnie antyrosyjska.

Jak to nie świadczy o genetycznym członkowstwem w russia hate clubie to ja nie wiem co by mogło

Choć zgoda ze przewodniczącym powinni być Finowie
  • Odpowiedz
@PrzeKomentator: Polska kupuje ropę i gaz od Rosji od 70 lat, nie 7, i w ostatnich 10 akurat mamy tendencję spadkową.

Ta sama Polska, która w swoich podręcznikach do historii szczuje na Ukraińców i o wydarzeniach wołyńskich pisze więcej niz o ruskiej agresji na Polskę?

Te podręczniki to dalej zmieniają się co rok, dwa?
  • Odpowiedz