Zwykły recovery image ze strony valve na pendrivie, instalacja domyślnego obrazu trwała może kwadrans. Nic nie trzeba było rozszerzać, rozmiar dysku był wykryty automatycznie.
@planarize: Rozkręcałeś? Bo teraz czytam, że generalnie oni użyli samo wkręcających wkrętów i się zastanawiam czy zostawić 64 czy anulować i zamówić 256 ( ͡°ʖ̯͡°). Niby trzeba uważać przy wkręcaniu z powrotem. Zauważyłeś jakieś luzy czy coś?
@godoto: No nie do końca, bo jak sobie poczytasz (przykładowo tutaj: https://www.gamespew.com/2021/10/valve-have-taken-the-steam-deck-apart-so-you-dont-have-to/), to Deck ma plastikowe otwory na śrubki (które są robione podczas wkrecania tego ich wkręta), a jak ponownie źle wkręcisz tą samą śrubkę co była, to możesz zrobić nowe gwinty na starych i plastik się w końcu wyrobi. Ofc zależy ile razy się decka otwiera, ale warto to mieć na uwadze
@szary-obywatel: Szczerze, to byłem zdumiony solidnością budowy steam decka. Przy zakładaniu obudowy z powrotem ta trzymała się sztywno bez żadnych śrubek, na samych zatrzaskach, praktycznie nie do odróżnienia że cokolwiek jeszcze nie jest skręcone. Przy przykręcaniu śrubek również nie zauważyłem żadnych problemów, wszysto siadło za pierwszym razem. Ogólnie całość była prosta i przyjemna, to naprawde tylko 15 minut roboty i potem przywracanie OS.
Dla mnie zaletą jest mała pojemność dyskowa pomimo tego że mam kartę sd 512 gb xD Bo jak poinstaluje milion gier to pewnie w żadną nie zagram a tak po kolei będę przechodził i odinstalowywał.
@Vidan: Gorzej, jak gra zajmuje więcej jak ~50GB dostępnego miejsca przy 64GB wersji. Albo gdy jest ze zrypanego Originu i pierw jest ściągana instalka która dopiero potem jest rozpakowywana i potrzeujesz tymczasowo 2x potrzenego miejsca.
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Wszyscy się chwalą, więc pochwale się i ja!
#steamdeck #upgrade #1024gb
źródło: comment_1664478515uswubyKFAep6M3JRn3bxNt.jpg
Pobierzźródło: comment_1664481119BTbIrx3IrXeAkF8aOYNfDJ.jpg
Pobierzi sie zastanawiam jak to dziala z 3 partycjami rozruchowymi
@szary-obywatel: wymyślasz strasznie
Bo jak poinstaluje milion gier to pewnie w żadną nie zagram a tak po kolei będę przechodził i odinstalowywał.