Wpis z mikrobloga

ktoś próbował muchomora czerwonego? można jeść takiego świeżego?


@fraterperdurabo: jak kiedyś czytałem na ich temat to lepiej wysuszyć bo tej trującej substancji najwięcej jest właśnie w świeżych i w wyniku suszenia jej ubywa.

Ale ogólnie to lepiej sobie zamówić growkita z Golden teacherami niż ryzykować skutki nie do przewidzenia
@fraterperdurabo:
Susząc pozbędziesz się tylko części kwasu ibotenowego. Jeśli chcesz mieć czysty muscymol to pogotuj muchomora w kwaśnym środowisku parę godzin - jest w necie artykuł naukowy na ten temat.
A ogólnie to skarbnicą wiedzy na temat muchomora jest kanał na YT Amanita Dreamer.
@fraterperdurabo: różne materiały czytałem na temat amanity muscarii i jak bym miał próbować to bym wysuszył go i przetrzymał przynajmniej 3 miesiące w zamknięciu w ciemnym miejscu. Nie powiem Ci czy na 100% tak trzeba robić bo nie mam z nim doswidczenia. Jedynie to wyczytałem że kwas ibotenowy potrzebuje sporo czasu żeby się rozłożyc do muscymolu. A to właśnie ten kwas jest trujący.
@ShineLow: GT zawiera psylocybinę która dziala kompletnie