Wpis z mikrobloga

Czemu nawet na jakiś nawet małych lotniskach w Azji do i z samolotu przechodzi się bezpośrednio z terminala przy użyciu rękawu. A stolicy naszego kraju tak często mi się zdarza że trzeba autobusami ludzi przewozić? Jeszcze żeby ich było dużo i kursowały na bieżąco. A tak to stoję w ścisku już kilka minut bo pewnie jeszcze ktoś w samolocie się zasiedział.

#lotnictwo #bolzga
kotbehemoth - Czemu nawet na jakiś nawet małych lotniskach w Azji do i z samolotu prz...

źródło: comment_1663930383fq1DxVAJb3ftKraat2fwiJ.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@budus2 jasne zdarza się i gdzie indziej. Nawet jak pierwszy raz leciałem a380 to były autobusy podstawione. Ale może mam takie szczęście ale w Polsce to dużo częściej zdarza.
  • Odpowiedz
@kotbehemoth: to zależy od linii i jej decyzji. Taniej jest podstawić schody i autobusem przewieźć paxów niż podpiąć rękaw przy terminalu. Zauważ jakie linie wożą swoich klientów busami - Ryan, Wizz i jak @budus2 wspomniał AirDubai. To wszystko są tanie linie, a żeby było taniej, to śmiga sie autobusami.
  • Odpowiedz
  • 0
@barti153 wszystko rozumiem, ale jak widzisz na zdjęciu nie przyleciałem tanią linią:) do tego mam wrażenie ze nawet jak latałem lufą, KLM czy finnair to też często na Okęciu był autobus.
  • Odpowiedz
@kotbehemoth: a może kwestia opóźnień samolotów, które są aktualnie podpięte pod terminal. Stanowisko dla Twojego Emiratesa było zajęte, bo pax z innego lotu nie zgłaszał sie do gate i nałapali opóźnienia, tym samym nie zwalniając gate dla Emiratesa. Nie wiem… głośno myślę.
  • Odpowiedz